Kamil (53): Nejlepší kamarád mi chodí za ženou. Rozhodl jsem se pro netradiční řešení

Kamil (53): Nejlepší kamarád mi chodí za ženou. Rozhodl jsem se pro netradiční řešení
Zdroj: Unsplash

Kamil má už jen manželku a nejlepšího kamaráda Oldu. Právě on jim pomáhal v době, kdy jim umíral syn. Miluška se dlouho nemohla z tragédie vzpamatovat. Až po čase začala zase zářit štěstím.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 07. 2021 13:00

Během mého života odcházeli ti, které jsem miloval nejvíc. Nejdříve rodiče, poté syn. Ten zemřel na následky dopravní nehody. Zůstala mi jen manželka a kamarád, kterého znám od plenek. Jsou to pro mě dvě nejdůležitější osoby.

Kamarád nás v těžkých chvílích podržel

V době, kdy nám syn Michal umíral v nemocnici, jsme my tři byli pořád spolu. Olda (53) se nás s Miluškou (50) snažil podržet. Svého času jsme byli na zhroucení a on nás tahal nahoru. Pomáhal nám s nákupy nebo nám půjčil chatu, kde jsme měli čas věci vstřebat. Absolutně jsem si nevšiml, že se mezi těmi dvěma něco děje.

Olda měl pro Milušku vždy slabost, o tom jsem věděl už na střední škole. Ona ho vždycky brala jako člověka, na kterého se můžeme spolehnout. V době, kdy jsem zase začal chodit do práce, byla Miluška ještě doma. Olda pracoval na volné noze. Občas se za ní během dne stavil.

Já mu za to byl vděčný. Byl jsem rád, že nemusí být manželka sama a přemýšlet nad tím, co by bylo, kdyby. Právě v tom období mezi nimi vzniklo pouto. Kdybych to věděl, možná bych zasáhl. A možná také ne. Dlouho jsem to celé bral tak, že se nám Olda snaží jen pomoci. V životě by mě nenapadlo, že by byl schopen takového podrazu.

Nejlepší kamarád a moje žena jsou milenci

Když si lidé začali šuškat, že ti dva jsou milenci, nevnímal jsem to. Dokonce jsem se smál, jak jsou hloupí. ,,Olda a Miluška?“ nikdy, myslel jsem si. To, že Miluška zase rozkvétá, jsem si s Oldou nespojil. Myslel jsem, že synovu smrt překonala a má zase chuť žít. V práci šla z hlavního pracovního poměru na částečný.

Často jezdila na chatu, kterou nám Olda vypůjčil. Domů se vracela odpočatá a usměvavá. Byl jsem rád, že jsme tu tragédii překonali. Jednou jsem ji chtěl v pátek odpoledne překvapit. Vzal jsem si půldenní volno. Cestou jsem koupil její oblíbenou hotovku a vydal se na chatu. Uvízl jsem v dopravní zácpě, takže jsem dorazil až k večeru.

Když jsem k chatě přijížděl, zahlédl jsem Oldovo auto. Zhasl jsem světla a šel potichu nahoru. Stále jsem nic zlého netušil. Stál jsem u okna a nahlížel dovnitř. Miluška ležela polonahá u krbu. Akorát k ní přicházel Olda s vínem v ruce. Měl na sobě jenom trenky. Těžce jsem polkl a čekal, co se bude dít. Lehl si k ní a začal ji líbat.

Dělám, že o jejich vztahu nevím

Opřel jsem se zády o chatu a těžce dýchal. ,,Takže ty drby jsou pravdivé? Oni dva jsou milenci. Jak mi to jen mohli udělat?“ běželo mi hlavou. Dovnitř jsem nešel. Nevěděl jsem, jak se mám zachovat. Usedl jsem do auta a v tichosti se vytratil. Doma jsem si otevřel láhev rumu a do rána ji vypil. Vzbudil jsem se a doufal, že to byl jen zlý sen.

Miluška se vrátila v sobotu odpoledne. Zářila jako sluníčko. Nezmohl jsem se na to, abych jí řekl, že o nich vím. Uvařila nám oběd a pozvala mě do kina. Došlo mi, že mě pořád miluje. Olda je sám a u mé ženy možná našel kousek svého štěstí. Rozhodl jsem se mlčet, a to navěky. Nemohu si dovolit přijít ani o jednoho z nich.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články