Čtverák Josef Hlinomaz: Milenci své manželky připravil pěkné překvapení

Čtverák Josef Hlinomaz: Milenci své manželky připravil pěkné překvapení
Zdroj: se souhlasem FTV Prima
Česká sci-fi komedie Zabil jsem Einsteina, pánové... se odehrává v na přelomu druhého a třetího tisíciletí, ale také v roce 1911. Zaobírá se znepokojivou myšlenkou: jak by vypadal vývoj lidstva, kdyby Albert Einstein zemřel předčasně?Na námětu se podíleli Oldřich Lipský, Josef Nesvadba a Miloš Macourek.Herci zpočátku scénář vůbec nechápali. Připadal jim nelogický.Ve filmu se objevila plejáda známých českých herců -  Jiří Sovák, Jana Brejchová, Lubomír Lipský st., Iva Janžurová, Petr Čepek, Radoslav Brzobohatý, Jan Libíček, Miloš Kopecký, Stella Zázvorková, Josef Hlinomaz, Karel Effa, Josef Bláha, Josef Kemr...+ 2 fotky+ 3 fotky

Herec Josef Hlinomaz, kterého si můžeme dnes připomenout ve filmu Zabil jsem Einsteina, pánové, měl rozhodně pod čepicí. Když svou ženu přistihl přímo během aktu s milencem, vymyslel si vskutku nevídanou odplatu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 06. 2021 11:00

Děj filmu Zabil jsem Einsteina, pánové: Co by se stalo, kdyby Albert Einstein zemřel předčasně? Ovlivnilo by to nějak vývoj na naší planetě? A proč v roce 1999 rostou ženám vousy a nemohou mít děti? Na film komedii Zabil jsem Einsteina, pánové z roku 1969 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema.

Rozený komik Josef Hlinomaz

Josef Hlinomaz dostával spíše epizodní a vedlejší role. Jeho osobitý herecký styl jej nicméně předurčil pro komediální žánr. Skvěle se na něj hodily i postavy z „lidu”. Třeba jako v nezapomenutelném seriálu Chalupáři, kde zazářil po boku Jiřího Sováka a Josefa Kemra.

Kromě herectví se věnoval také malířství. Na obrazech jsme mohli vidět náměty ze světa divadla, varieté, cirkusu a dalších uměleckých oblastí. Jeho díla jsou dodnes ozdobou renomovaných galerií.

Hlinomazovy trable se ženami

Josef Hlinomaz miloval dvě věci - ženy a jídlo. Toho dokázal spořádat opravdu hodně. Kvůli tomu o něm kolovala jedna historka, že byl schopen v restauraci sníst i dvě večeře najednou. Při placení pak vtipkoval, že tolik toho přece nemohl do sebe naráz nasoukat.

Gurmánem se zřejmě stal díky své mamince, která mu vyvařovala ty nejlepší dobroty z české kuchyně. Zatímco jídlo bylo pro něj potěšením, s něžným pohlavím to už tak snadné nebylo.

Hlinomaz se mstí

Josef Hlinomaz jednou přistihl svou ženu přímo během aktu s milencem. Velmi ho to psychicky zdeptalo. Nakonec se ale rozhodl pomstít. Manželku znovu svedl a ukázal jejímu novému nápadníkovi, jaké to je. Poté si měl najít dvě milenky. S jednou se stýkal na začátku týdne, s tou druhou na konci. Do chomoutu už ho ale žádná nikdy nedostala...

Zdroje informací:

Nova Cinema: Zabil jsem Einsteina, pánové

Wikipedia.cz: Josef Hlinomaz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články