Táňa (32): Manželovo povýšení změnilo náš vztah. Tahá mě mezi lidi, které nesnáším

Táňa (32): Manželovo povýšení změnilo náš vztah. Tahá mě mezi lidi, které nesnáším
Zdroj: Freepik

Táňa se ze dne na den musela začít chovat jinak. Její manžel Radovan se v práci dočkal povýšení a po ní vyžadoval, aby změnila image. Musí ho doprovázet na různé akce a přetvařovat se. Je jí to proti srsti, protože ona taková není.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 05. 2022 07:00

Můj manžel Radovan (37) před dvěma lety povýšil. Od té doby se změnil nejen on, ale i celý chod naší domácnosti. K tomu všemu mě teď ještě začal nutit, abych mu dělala doprovod na akce, které firma pořádá. Manželky jeho bohatých kolegů jsou ale nafoukané krávy, které mi drásají nervy. Myslím si, že už to dlouho nevydržím.

Manžel se v práci dočkal povýšení

Radovan vždycky snil o velké kariéře. Vše v našem životě tomu přizpůsoboval. Roky dřiny a odhodlání se mu před časem vyplatily. Stal se ředitelem jedné divize. Jeho plat šel skokově nahoru. Radovan slavil a já mu úspěch přála. Věci u nás doma se začaly velmi rychle měnit. Radovan si hrál na velkého bosse.

Po mě začal vyžadovat nesmyslné. Chtěl třeba, abych změnila image. „Musíš taky nějak vypadat. Já jsem teď někdo a ty mě musíš reprezentovat," požádal mě. Já? Mám ráda tepláky a všude chodím pěšky. Najednou jsem si musela vzít šaty a podpatky. Nadšená jsem z toho nebyla, ale Radovan trval na svém.

Zafinancoval mi nový šatník, účes a drahé šperky. Když k nám měl přijet někdo od něj z práce, musela jsem vypadat jako ze žurnálu. Ta přetvářka mě ničila, ale na výběr jsem neměla. A to jsem si myslela, že nic horšího už nepřijde. Chyba lávky. Radovan přišel s tím, že ho musím doprovodit na jeden galavečer.

Musím manžela reprezentovat

Předem mi řekl, kdo tam bude a jak se mám chovat. Musím podotknout, že mě to uráželo, protože ze mě dělal hlupáka. Já na takové akce nejsem, nebaví mě to. Nejraději jsem doma a s vařečkou v ruce. Opět jsem ho musela poslechnout. Musela jsem se bavit s manželkami jeho kolegů. Jedna vedle druhé to byla nafoukaná a zbohatlická kráva.

Nahodila jsem požadovaný výraz a dala se s nimi do řeči. Bylo mi z nich ale nanic. Jedna přes druhou řešila peníze a majetek. Předháněly se, která má bohatšího manžílka. Měla jsem co dělat, abych se jim nevysmála. Ten večer jsem tak nějak přežila. Možná proto, že jsem si myslela, že jsem na takové akci poprvé a naposledy.

Jenže už za tři týdny mě to mělo čekat znovu. Šlo o ještě honosnější večer, kde měla být spousta vlivných lidí. Snažila jsem se z toho všelijak vykroutit, ale Radovan to nedovolil. Na akci jsem šla značně znechucená. Už jsem totiž věděla, co mě čeká. Manželky se zase chvástaly novými šperky a ukazovaly, kolik prstenů mají.

Manžela změnilo povýšení, po mě chce to samé

Muselo na mě být vidět, že jsem jiná a že k nim nepatřím. Když jsem řekla, že jsem před dvěma dny dělala knedlo zelo vepřo, všechny se začaly hlasitě smát. Nedalo mi to a zeptala se jich, proč se smějí. Jedna z nich si vzala slovo. „Tomu, že vaříš. Na to máš snad lidi, ne?" znovu propukla v smích. Po zbytek večera jsem mlčela.

Co nevidět mě čeká další akce, kam už prostě odmítám jít. Já jsem obyčejná ženská, co má ráda obyčejné věci. Nejhorší na tom všem je, že už i Radovan se chová jako ty slepice. Řeší jen prachy a majetek. A aby měl vždycky víc než druzí. Z celé té situace jsem hodně rozladěná.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články