Iveta (46): Manžel platil synovi za to, aby mlčel. Hůř jsem se snad nikdy necítila

Iveta (46): Manžel platil synovi za to, aby mlčel. Hůř jsem se snad nikdy necítila
Zdroj: Freepik

Ivetě bylo podezřelé, když u patnáctiletého syna najednou objevila nové hodinky, boty a mobilní telefon. Bylo jasné, že z peněz z brigády si to dovolit nemohl. Myslela si, že ho zbytečně rozmazluje manžel. Kdyby jen tušila, co za tím skutečně vězí...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 04. 2021 10:00

O tom, že je manžel Richard (49) velmi vychytralý, jsem se přesvědčila už nespočetněkrát. Jenže tentokrát zašel příliš daleko. Do své hry namočil i našeho syna Lukáše (15).

Manžel poslouchal syna na slovo

Říká se, že většina žena pozná, když jí je partner nevěrný. Do téhle skupiny já bohužel nepatřím. Když Richard řekl, že musí být déle v práci, brala jsem to jako fakt. Nehledala jsem za tím nic jiného. Parfém, který z něj byl tu a tam cítit, jsem nepřisuzovala nevěře. Vydělával peníze, nevysedával po hospodách, měl nás rád.

Co se doma rozbilo, to opravil. V mých očích to byl vzorný manžel. A to, že jsme spolu přestali skoro spát? Myslela jsem si, že po dvaceti letech manželství je to přirozený vývoj. Prostě a jednoduše jsem byla blbá a slepá. Kdo se ale začal chovat podezřele, byl právě syn. Richarda vždycky poslechnul na první dobrou, ale poslední dobou to bylo obráceně.

O co Lukáš otce požádal, to Richard beze slov udělal. Když jsem poslala manžela do krámu, chtěl to hodit na syna. Lukáš se na něj ale otočil a povídá: „Jsi si jistý, že tam mám jít já? Jen co mamce něco řeknu, hned tam skočím.“ Richard se ve vteřině zvedl a utíkal poslušně do krámu. „Co mezi sebou s tátou máte?“ vyzvídala jsem.

Syn byl při penězích

To je mezi námi mužskými,“ odbyl mě Lukáš a potutelně se usmál. Richard kolem něj zničehonic skákal. Byl to nezvyk, ale říkala jsem si, že se třeba snaží něco dohnat. Po nějaké době jsem si všimla, že má Lukáš nové boty a drahou mikinu. „To ti koupil táta?“ ptala jsem se. „Něco jsem si přidal z brigády a něco mi dal táta,“ přizvukoval Lukyn.

Tím to ale nekončilo. Lukášovi po čase přibyly hodinky a nový telefon. Bylo mi to divné. Zaútočila jsem na manžela. „Proč mu to všechno kupuješ? Měl by si na ty věci už umět vydělat sám, nebo alespoň částečně,“ vyčetla jsem Richardovi. „Neboj se, velkou část peněz si přidal sám, vážně,“ odvětil mi. Nějak mi to nesedělo. Syn chodil na brigádu sotva třikrát týdně.

Navíc jsem mu ji dohazovala já, takže vím, kolik bere na hodinu. V den, kdy měl být syn na brigádě, jsem se za ním chtěla stavit. Čekal mě ale šok. Jeho šéf mi řekl, že už tam dva měsíce nepracuje. Vjel do mě vztek. Přijela jsem domů, ale nikdo tam nebyl. Nevím přesně, co mě k tomu vedlo, ale prošmejdila jsem synovi celý pokoj.

Manžel mu platil za to, že ho nepráskne

Našla jsem tam schovaný balík peněz. Mohlo tam být něco kolem deseti tisíc. Lukáš přišel za hodinu. „Kde jsi byl?“ zeptala jsem se. „Přece na brigádě,“ odvětil jako by se nechumelilo. „Proč lžeš? Já se tam dnes stavovala a vím, že už tam nepracuješ,“ udeřila jsem na něj. Zrudnul jako rajče. „Co je tohle? Kde jsi vzal tolik peněz, když už nepracuješ?“ chtěla jsem vědět.

Lukáš chvíli mlžil, ale pak spustil. „Táta mi platí za to, že ti neřeknu, že má milenku. Jednou jsem ho nachytal v posteli s cizí ženskou. Jeho nabídka se nedala odmítnout,“ řekl. Zalapala jsem po dechu. „Co prosím? Táta někoho má? A ty sis od něj nechal platit za mlčení?“ ujišťovala jsem se. Jen pokýval hlavou. Když přišel Richard, tušil, že to prasklo. Nikdy jsem se necítila hůř. To je na rozvod!

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články