Daniela (34): Kvůli manželově nevěře jsem přišla o miminko i úctu. Přesto ho nedokážu vyhodit

Daniela (34): Kvůli manželově nevěře jsem přišla o miminko i úctu. Přesto ho nedokážu vyhodit
Zdroj: Freepik

Žádná z nás si nepřeje nevěru svého partnera. Daniela se dlouho snažila dělat, že ji nevidí. Když už se ale o záletném manželovi bavily i kolegyně v práci, bylo jasno. Nechá se rozvést. Filip ji ale zaskočil nečekanou reakcí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 04. 2021 16:30

Ani pořádně nevím, kde mám se svým vyprávěním začít. Vzala jsem si o osm let mladšího muže. Filip (26) mi v té době přišel jako vyzrálý muž.

Idyla trvala pouhé dva roky

První dva roky nám to klapalo. On měl důležitou práci, na kterou potřeboval prostor. Doma chtěl mít klid. Po mě se žádalo, aby bylo uklizeno, navařeno. Velmi rychle jsem se stala finančně nezávislou, takže jsem jeho peníze nepotřebovala.

Filip byl ke mně velkorysý, zahrnoval mě dárky a byl pozorný. Po těch dvou letech začaly kolovat drby, že se tahá s jednou mladší holkou. Neměla zrovna valnou pověst. Říkalo se, že střídá chlapy jako ponožky. Nechtěla jsem tomu věřit. Nepodnikla jsem žádné kroky k tomu, abych si danou pomluvu ověřila.

Když už si o tom šuškaly i ženské v práci, připadala jsem si hloupě. Smály se mi za zády a trousily na mou adresu různé vtipy. Dlouho jsem Filipa hájila. V práci to ale začínalo být nesnesitelné.

Utvrdila jsem se v tom, že mi zahýbá

Proto jsem se více zaměřila na to, jak se Filip chová. Docházelo mi, že se drby nejspíš zakládají na pravdě. Stále měl v ruce telefon. Jezdil na večerní schůzky. Údajně do firmy. Tou dobou jsem zjistila, že jsem těhotná. Bohužel jsem si jiný stav nemohla užít, protože jsem byla v neustálém stresu. Pomluvy v práci, manželova nevěra. Ve druhém měsíci jsem potratila.

Filip se doma objevoval čím dál tím méně. Rozhodla jsem se, že podám žádost o rozvod. Už jsem toho měla dost. Filip na to reagoval nečekaně: ,,Já rozvod nechci. Nemáš jediný důkaz. Nikdy to nepodepíšu.“ Jediný, kdo měl pro moje rozhodnutí pochopení, byla jeho matka. Sama si byla vědoma toho, že je Filip nevyzrálý. Podporovala mě, jak jen to šlo. Takže jsem Filipovi jednoho dne sbalila kufry a vyměnila zámek. Bylo to jediné řešení.

Asi mu nikdy nedokážu odpustit

Už po pár týdnech ale stál u dveří. ,,Co tu chceš? Jdi si za ní,“ vyháněla jsem ho. ,,Ty jsi moje rodina, byla to chyba. Dej mi ještě šanci,“ prosil mě. Zjevně jsem měla zatmění mozku, když jsem mu dovolila překročit práh dveří. Ovšem láskyplný návrat se nekonal. Žijeme spolu sice v jednom bytě, ale odděleně.

Filip se denně snaží svoji chybu napravit, ale já se obávám, že už to nezachrání. On ani neví, že jsem s ním byla těhotná. Dalo by se říct, že svojí nevěrou zavinil smrt miminka. Nebýt toho, měla bych v práci klid a doma také. Nemám ponětí, jak to celé může skončit. Osobně si přeji, aby vzal tužku a konečně ty rozvodové papíry podepsal.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články