Štěpán (39): Koupil jsem ženě k Vánocům drahé šperky. Kdybych jen tušil, co s nimi udělá...

Štěpán (39): Koupil jsem ženě k Vánocům drahé šperky. Kdybych jen tušil, co s nimi udělá...
Zdroj: Freepik

Štěpán se rozhodl letos na Vánoce obdarovat svou ženu setem zlatých šperků. Ta z nich ale žádnou velkou radost neměla. Když pak Štěpán zjistil, co s nimi už na Boží hod udělala, šly na něj mrákoty.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 12. 2021 08:00

Netušil jsem, co manželka dělá s mými dárky, když se jí nelíbí. Zjistil jsem to úplnou náhodou až letos. Čekal bych, že se bude omlouvat, ale ona se ještě cítí uražená. Svým chováním zadělala na to, že už ode mě nikdy nic nedostane.

Šel jsem na jistotu a koupil ženě to, co chtěla

S mojí ženou Sárou (34) to občas není lehké. Chtěla by všechno, nebo nic. Když se řekne, že si koupíme auto, nesmí být ojeté, ale fungl nové, což při současných cenách automobilů není zcela reálné. I když je Sára uvnitř skromná, poslední roky jsem měl pocit, že po mně žádá nemožné. Jako by nevěděla, jak jsou dnes věci drahé.

Každý rok se jí raději ptám, co si přeje k narozeninám, a stejně řeším i Vánoce. Když zrovna nemá jasno, co by chtěla, koupím dárek podle sebe. Letos jsem už docela dlouho tušil, co si přeje. Snila o jakémsi setu, kde měl být stříbrný řetízek, prstýnek a náušnice. Nešlo zrovna o levný dárek, ale co bych pro ni neudělal.

Mezi ženami je to i celkem známá značka, takže jsem do toho šel. Bral jsem to jako sázku na jistotu. Jenže to jsem celý já. Jednu věc jsem pomotal. Místo stříbrného setu jsem pořídil zlatý. V obchodě jsem ho ale kupoval s tím, že to je určitě ten, co Sára chce. Domů jsem ho nesl spokojený a těšil se na ženinu radost u vánočního stromečku.

Zjistil jsem, že dárek ode mě prodává

Ta se ale nekonala, nebo alespoň ne podle mých představ. Když dárek rozbalila, zarazila se. ,,Děkuji, Ježíšku,“ pronesla tiše. ,,Copak? Tobě se nelíbí?“ pátral jsem po příčině jejího smutku. ,,Líbí, je krásný, děkuji,“ pravila a odložila ho. Byl jsem z toho lehce zmatený, ale neřešil jsem to. Já svoji misi splnil a tím to pro mě haslo.

,,Proč si to zlato nenadáš?“ ptal jsem se druhý den ráno. ,,Na doma? To je zbytečné, to mám do společnosti,“ odbyla mě. Nechal jsem to být. Na Boží hod jsme jeli k jejím rodičům. ,,Tak co jsi dostala?“ ptala se jí matka. Sára ze sebe vysypala všechny dárky. Na ten ode mě skoro zapomněla. Začalo mi vrtat hlavou, kde je chyba.

Když jsme se vrátili, zavřela se s počítačem v pokoji. Když z něj vyšla, šel jsem se mrknout, co tam dělala. Málem mě trefil šlak, když jsem zjistil, že ten dárek ode mě prodává na internetu nebo ho nabízí výměnou za stříbrný set. ,,Ona prodává můj dárek?“ pronesl jsem vzteky bez sebe.

Tak to prý dělá se všemi dárky, které se jí nelíbí

V tu chvíli jsem na nic nečekal a s počítačem v ruce šel za ní. ,,Můžeš mi to nějak vysvětlit?“ spustil jsem. ,,No co. Já chtěla stříbrný a tys koupil zlatý. Tak se ho snažím udat,“ pokrčila rameny a ještě mě sjela, že jí lezu do počítače. ,,Tobě to přijde normální? Den po Vánocích prodáváš dárek, který máš ode mě?“ urazil jsem se.

Místo toho, aby se omluvila, mi řekla, že to tak dělá vždycky, když jí koupím nějakou blbost. Blbost, chápete to? Myslím si, že si dostatečně neváží mých darů. A to, že jsem se spletl? To se někdy stane. Sára se může spolehnout, že příští rok dostane jen měkké dárky a bůh ví, jestli vůbec.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články