5 trendy barev, dekorací a ozdob na stromeček, které udělají letošní Vánoce mimořádnými

5 trendy barev, dekorací a ozdob na stromeček, které udělají letošní Vánoce mimořádnými
Zdroj: Unsplash
Minimalisté ozdoby ve světlých barvách, toť jeden z trendů letošních Vánoc.
Zabodujete i s metalickými ozdobami, ovšem spíš než zlaté a stříbrné volte ty měděné, bronzové a platinové.Že se růžová k Vánocům nehodí? Omyl! Letos jde o jeden z nejžhavějších trendů.
Spíš než červenou letos uděláte díru do světa modrou a námořnicky modrou.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Vánoční výzdoba v tradičních barvách představuje neměnnou jistotu. Ovšem jen pro ty, kteří se brání módním trendům. Designéři totiž každý rok nabízejí nové a nové druhy výzdoby, které učiní vaše svátky jedinečnými. Jaké trendy ovládnou letošní Vánoce?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 08. 12. 2021 09:00

Mnoho lidí má Vánoce spojené s tradičními barvami - červenou, zelenou a zlatou, maximálně lehce poprášenou třpytkami připomínajícími čerstvě napadlý sníh. Tato kombinace barev bezpochyby navozuje tu správnou sváteční atmosféru. Co to ale letos zkusit trošku jinak? Pojďte se podívat na nejnovější trendy ve vánoční výzdobě a barvách.

Vánoční barvy pro rok 2021

Tyrkysová - tento odstín zelenomodré barvy působí elegantně, svěže a opticky zvětšuje prostor. Místnosti dodá světlo, vzdušnost a jistý nádech luxusu.

Růžová - někteří lidé soudí, že tato barva je pro Vánoce příliš romantická nebo přeslazená. Tak tomu ale není. Růžová působí šik a dodá vánoční výzdobě nádech glamouru tím nejdelikátnějším způsobem. Pokud se rozhodnete vyzdobit dům různými odstíny růžové, zkombinujte je se stříbrnými, bílými nebo zlatými prvky. Pak budete dokonale in!

Modrá nebo námořnická modrá - tmavě modrá se stala už hitem Vánoc 2018. Designéři doporučují zkombinovat modrou, fialovou a šedou, tedy barvy ledového oceánu.

Netradiční metalická - rok 2018 byl vůbec průlomový. Klasické zlaté a stříbrné prvky byly přebity bronzovou, platinovou a měděnou barvou. Pokud se pro tyto odstíny rozhodnete i letos, rozhodně neprohloupíte.

Betonová - Když vybíráte vánoční dekorace, nezapomínejte ani na pozadí, na němž budou umístěné. Letos by to měla být betonově šedá barva. Pokud máte slabost pro urbanismus, sáhněte dále po elegantních kovových figurkách, svícnech a vázách. Mějte přitom na paměti, že betonové výrobky působí nesmírně elegantně hlavně v kombinaci s jedlovými větvemi.

Vánoční dekorace pro rok 2021

Jmelí, vánoční hvězdy, svíčky a girlandy neodmyslitelně patří k Vánocům už řadu let a vytvářejí pravou sváteční atmosféru. Jenže když se každý rok díváte na stejnou výzdobu, možná dostanete chuť něco změnit. Obzvláště in jsou letos tyto dekorace.

Asymetrický věnec - pokud máte na dveřích kulatý věnec, možná vás okolí označí za zpátečníky. Lepší volbou pro letošek je totiž věnec asymetrický, který působí velmi stylově. A má ještě jednu velkou výhodu. Při jeho výrobě si ušetříte spoustu práce.

Vánoční přání - ne, netřeba je nikomu posílat, naopak. Letos je v kurzu jimi ozdobit zdi svého domova. Optimální bude mix moderních, vlastnoručně vyrobených a vintage kousků. A nemusíte se nijak omezovat. V tomto duchu klidně ozdobte dvě až tři zdi.

Nezvyklé podložky pod stromeček - to, že letos musíte mít vyzdobený i prostor kolem stromečku a pod ním, je bez diskuse. A už je jedno, zda sáhnete po podložce z krepového papíru či pletené dece. Tyto dekorace dodají vašim Vánocům nový rozměr.

Oversized koule a girlandy - co největší koule a girlandy jsou dalším hitem Vánoc 2021. Pokud vám to tedy prostor dovolí, jděte do toho!

Rustikální nádech - nejjednodušší způsob, jak přimíchat do Vánoc rustikální prvky, je použít kostkovanou látku. Pokud se vám takto zbarvený ubrus zdá přehnaný, zapleťte alespoň kostkovanou stuhu do girland či věnců.

Jak letos ozdobit stromeček

Vše, co se týče barev a dekorací, už máte nyní v malíčku. Jak ale ozdobit vánoční stromek v souladu s nejnovějšími trendy? Čtěte dál!

Pastelové barvy - tlumené odstíny pastelových barev působí něžně a elegantně. Abyste stromečku dodali akcent glamouru, přijdete k těmto barvám pár zlatých koulí nebo hvězdiček.

Květinové ornamenty - ověsit vánoční stromek květy je poněkud extravagantní počin, ale funguje, a letos je navíc trendy. Budete si připadat jako v pohádce.

Rozmarné Vánoce - zářivé barvy a hračky na pozadí bílých jedlových větví potěší hlavně děti. Výsledný efekt je vskutku zábavný a plný fantazie.

Světlé a neutrální barvy - bílá, šedá a béžová, to je další trendy způsob, jak letos ozdobit stromeček. Působí to minimalisticky a chybu neuděláte ani v případě, že celkovému zjevu dodáte pár třpytek a stříbrných akcentů.

Neonové barvy - stromečky v neonových barvách vypadají skvěle a boří stereotypy. Líbil by se vám také takový?

Zdroje informací:

Homediy.co

Elledecor.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články