Vánoce britské královské rodiny: Nejkurióznější dárky pro Alžbětu II. vymýšlí princ Harry

Vánoce britské královské rodiny: Nejkurióznější dárky pro Alžbětu II. vymýšlí princ Harry
Zdroj: Showpix

Byť členy britské královské rodiny vnímáme jako důstojné reprezentanty jedné z nejstarších monarchií na světě, jsou to přece jenom lidé. Jedna jejich z vánočních tradic spočívá v tom, že si dávají pouze malé, ale neobvyklé věci. Co pod stromečkem pobavilo Alžbětu II., prince Philipa nebo prince Charlese?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 06. 12. 2021 12:00

Alžběta II. má lehce rozpustilý smysl pro humor. A v rámci rodiny není jediná. Britský list Express.co.uk píše, že se díky tomu u nich o Vánocích zvyknou darovat vtipné věci. Princ Harry dal jednou své babičce královně Alžbětě II. nedůstojný a vulgární dárek. A prý se jí líbil...

Vánoce královny Alžběty II.

Největším vánočním šprýmařem má být princ Harry. Podle neautorizované biografie Cesta za svobodou - Harry a Meghan a vznik moderní královské rodiny daroval nezvedený vnuk královně čepici do sprchy s nápisem Ain't life a ***** (Život není *****). Pokud předpokládáte, že by Alžběta II. mohla být pohoršena, opak je pravdou a prý má tuto čepici ráda.

Jindy jí Harry daroval umělou zpívající rybu Big Mouth Billy Bass, kterou si prý Alžběta II. nechala pověsit ve svém skotském útočišti Balmoral. A staré dámě zlepšuje náladu stejně jako již zmiňovaná čepice. Princ William je sice lehce konzervativnější, ale i on přišel s vtipnou věcí. Babičce dal pantofle, co s ohledem na její věk není špatný dárek. Na přední části ovšem měly její podobiznu.

Vánoce princezny Diany

Byť je tradice neobvyklých a zábavných dárků v britské královské rodině dlouhá, je nepsaná a ne všichni o ní ví. Kdysi dávno, když princezna Diana měla strávit své první Vánoce s královskou rodinou, nikoho nenapadlo říct jí, jaká pravidla se vztahují na dárky. A tak všem koupila kašmírové svetry a mohérové ​​šátky. Naštěstí toto porušení tradice nikdo nebral jako vážný prohřešek.

Meghan Markle už byla informována lépe a na své první královské Vánoce v roce 2017 se hodně připravovala. Princi Williamovi dala lžíci s nápisem Cereal killer, což lze přeložit jako Zabiják cereálií. Jde také o název londýnské kavárny proslulé cereáliemi z celého světa. Loni ale byla kvůli covidu uzavřena a dnes funguje jenom jako e-shop. Meghan se také inspirovala svým manželem a Alžbětě II. věnovala zpívajícího křečka, který ji prý pobavil stejně dobře jako již zmiňovaná zpívající ryba.

Princezna Anne zase svému otci princi Philipovi darovala mlýnek na pepř se svítilnou. Co kdyby si třeba chtěl grilovat v noci. A pro bratra, tedy prince Charlese, si Anne připravila o něco větší úlet - bílé kožené záchodové prkénko. Prý ho to pobavilo natolik, že si jej vzal s sebou na cesty...

Zdroje informací: 

Thevintagenews.com: Check Out These Weird Christmas Gifts From the Royal Family!

Express.co.uk: Prince Harry once gave Queen naughty shower cap to amuse royal at Christmas

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články