Bývalý královský šéfkuchař vzpomíná na princeznu Dianu. Také prozradil, co milovali a nesnášeli na talíři William s Harrym

Dokonce i smrt princezny Diany
Zdroj: Wikimedia Commons/John Mathew Smith, CC BY SA 2.0

Letos tomu je už 23 let, co tragicky zahynula princezna Diana, spousta lidí na ni ale stále s láskou vzpomíná. Ve svých myšlenkách ji má také Darren McGrady, který řadu let pracoval jako královský šéfkuchař. V nedávném rozhovoru díky tomu prozradil i spoustu pikantností nejen z královské kuchyně.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 01. 06. 2020 11:31

Darren McGrady byl v letech 1982 až 1993 šéfkuchařem královny Alžběty II. Poté se přestěhoval do Kensingtonského paláce, kde se stal osobním kuchařem princezny Diany. Po její smrti měl nabídku, aby se stal osobním kuchařem prince Charlese, tu ale odmítl a odešel do Dallasu, kde napsal i několik kuchařek.

Na jiná podlaží jsme ale nemohli

U královské rodiny toho však stihl zažít víc než dost. „Užíval jsem pokoj v paláci, kde jsme měli kuchařské mužské a ženské křídlo. Na jiná podlaží jsme ale nemohli. Pokud jste se jako šéfkuchař snažili proklouznout až k podlaží pokojských a byli jste chyceni, tak jste měli vážný problém,“ rozpovídal se v rozhovoru pro Insider.

V Buckinghamském paláci byl personál vždy rozdělen podle pohlaví a k jeho míchání nedocházelo. „Byli jsme součástí viktoriánské éry. Nedokázali jste si ani představit, že by muži a ženy byli společně na stejném patře,“ zavzpomínal McGrady.

Válka o zeleninu

V roce 1993 zamířil do Kensingtonského paláce, kde vařil i pro dva syny Diany – prince Williama a Harryho. „Dělal jsem pro ně pyré. Harryho jsem držel jako dítě, zatímco princezna Diana jedla obiloviny v kuchyni na zámku ve Windsoru,“ prozradil bývalý královský kuchař v rozhovoru pro The Morning Show. „Milovali hamburgery, párek v rohlíku, smažené kuřecí  a další podobná jídla. Ale vždy tam byla bitva s chůvou o zeleninu,“ usmál se.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články