Princezna Diana to neměla lehké: Byla podváděná a nakonec zemřela tragickou smrtí

Byla šarmantní dámou.

Diana Frances Spencer, princezna z Walesu, vévodkyně z Rothesay a Cornwallu a hraběnka z Chesteru, se narodila 1. července 1961 a zemřela tragickou smrtí 31. srpna 1997 v Paříži. Dodnes vzniká ve spojitosti s nešťastnou automobilovou nehodou nespočet konspiračních teorií, ale popularita mnoho let zesnulé Diany rozhodně neklesá.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 02. 02. 2018 16:47

Lady Diana byla nejen manželkou následníka britského trůnu prince Charlese, ale i milující matkou synů Williama a Harryho. Manželství Charlese a Diany se již od počátků nejevilo příliš růžově. Kámen úrazu tvořila především Charlesova dávná láska Camilla Parker Bowles, která jejich vztah plíživě narušovala celá léta.

I když manželství vypadalo šťastně navenek, ve skutečnosti tomu tak nebylo. Diana v mládí studovala v Riddlesworth Hall v Norfolku a West Heath Girls´School v Sevenoaksu. Přesto, že studentka byla vždycky pilná, v posledních zkouškách neuspěla, a tak začala studovat na soukromé dívčí škole ve Švýcarsku. 

Přesto, že se pyšní šlechtickými tituly, zkusila profese jako chůva či učitelka v mateřské škole. Pečovatelské sklony ji neopustily až do její smrti. Bojovala proti AIDS a věnovala se charitativní činnosti pro Červený kříž. Možná i to způsobilo rozkol mezi princem Charlesem a Dianou. Jejich zájmy totiž byly více než odlišné. 

Charlese bavili hlavě koně a architektura. Ohlášený rozvod 9. prosince 1992 tedy nikoho nepřekvapil. Již šest let předtím se Charles začal opět scházet s Camillou. Diana se během manželských problémů potýkala s bulimií, a dokonce se pokusila o sebevraždu. Oficiální rozvod proběhl 28. srpna 1996. O rok později Diana zemřela v pařížském tunelu, když se svým milencem Dodim Fayedem ujížděli před novináři.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články