Co nosí královna Alžběta II. ve své kabelce? Jedna věc vás určitě překvapí

Britská královna se totiž denně setkává s desítkami lidí a mnohým podává ruku. Proto vždy nosí rukavice, aby nedošlo k přenosu bakterií, které mohou způsobit různé nemoci.
Zdroj: Showpix

Dámy, pochlubte se, co všechno skrýváte ve svých kabelkách? Kolik zbytečností v nich máte a jak dlouho v nich hledáte to, co doopravdy potřebujete? Máte v nich ukrytý i nějaký tajný či neobvyklý poklad? Taková královna Alžběta II. ano. Podívejte se, jakou zajímavost ukrývá ve své kabelce značky Launer.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 08. 07. 2020 12:24

Britská královna, stejně jako každá správná žena, má svou oblíbenou kabelku vždy při ruce. Nejčastěji ji můžete spatřit s černou koženou kabelkou Royale či s černou kabelkou s patentovaným zapínáním typu Traviata.

Mobil? Nepotřebný

Tyto dvě kabelky jsou její nejoblíbenější, ve svých zásobách má však kabelek značky Launer více než dvě stovky kusů. Kabelky s touto značkou se staly součástí dam z královské rodiny v padesátých letech a jejich popularitu má na svědomí královnina matka, která si ji vzala jako první.

Britská královna má po světě miliony fanoušků, které určitě zajímá, co ve své kabelce skrývá. Jsou v ní klasické věci, které se nacházejí i v dalších kabelkách, nebo v ní královna nosí něco úplně jiného? V královské kabelce určitě nenajdete mobilní telefon, peněženku ani klíče, což jsou pro monarchu nepotřebné věci.

Dva šeky pro kostel

Místo toho je tam jen hrstka malých předmětů. Podle autorky biografií Sally Bedell Smith si Alžběta II. potrpí na to, aby v kabelce měla kompaktní zrcátko, rtěnku, plnící pero a mátové pastilky. Pokud vyrazí v neděli do kostela, tak si do ní schová ještě jeden nebo dva šeky, které po mši daruje.

Podle královského komentátora Richarda Fitzwilliamse královna do své kabelky občas přihodí i něco dalšího. Většinou se jedná o několik párů rukavic, které však nosí jen v tom případě, když ví, že ten den potřese několika lidem rukou. Rukavice jsou pro ni v tomto případě prostředkem ochrany před infekcemi či viry.

Na co má háček?

Jednu speciální položku si však královna do své kabelky přibalí, pokud vyráží na cesty. Královnin bratranec Jean Wills prozradil, že panovnice ve své kabelce nosí háček. Na co? Důvod je naprosto jednoduchý - když je potřeba, tak háček kdykoliv vytáhne a pověsí si na něj svou kabelku.

„Sledoval jsem, jak královna otevřela kabelku a vytáhla háček s bílou přísavkou a diskrétně na něj plivla,“ vzpomněl si Wills na to, když poprvé zažil tuto situaci. „Poté královna přiložila přísavku na spodní stranu stolu a pověsila na něj svou kabelku,“ dodal.

Královnina kabelka má ale daleko více funkcí, než si myslíme. Posílá díky ní tajné signály ke svému personálu, pokud chce ukončit konverzaci, tak ji přesune z jedné ruky do druhé. A když potom položí svou kabelku na stůl, tak to znamená, že je čas ukončit večírek či jinou společenskou událost.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články