Princezna Anne: Jediná dcera Alžběty II. je královskou módní ikonou

Princezna Anne: Jediná dcera Alžběty II. je královskou módní ikonou
Zdroj: Profimedia

Princezna Anne, jediná dcera královny Alžběty II., žije tak trochu ve stínu monarchie. Kdysi na sebe strhávala pozornost princezna Diana, pak její dva synové William a Harry, respektive jejich polovičky. Jenže to je škoda, neboť princezna Anne byla vždy módní a nepolevuje ani dnes, ve svých jedenasedmdesáti letech.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 20. 08. 2021 12:00

Zatímco svět se dívá na prince Harryho a Meghan, nebo prince Williama s Kate, v jejich stínu tak trochu zaniká princezna Anne Mountbatten-Windsor. Ta si prošla bouřlivým mládím, dokonce jako první z britské monarchie zápolila na olympiádě, a na rozdíl od své konzervativně a jednobarevně se oblékající matky královny Alžběty II. držela vždy prst na tepu doby.

Módní ikona princezna Anne

Zajímavým způsobem přibližuje princeznu Anne seriál Koruna. Třeba v jeho třetí sérii se objevuje jako mladá dívka, která má hodně daleko do své konzervativní a upjaté matky. Užívá si života nevázaně a naplno, zná a obléká nejnovější trendy.

I když byla v Británii díky své živelnosti a bezprostřednosti oblíbená, nestala se globální celebritou. Patrně kvůli tomu, že "není zajímavá" tak tragickým osudem jako třeba Diana, nebo životní dráhou a vytrvalostí Alžběty II. Vždy tak trochu proplouvala pod radarem. To je škoda, neboť seriál o jejím životě by mohl být nejen výtečně stylizovaný, ale také poutavý.

Jaké to asi bylo vyrůstat na dvoře svázaném tradicemi, ale zároveň mít možnost je porušovat a neohlížet se na veřejné mínění, protože Anně nikdy „nehrozilo“, že by měla zasednout na trůn? Byla to svéhlavá mladá žena s pusou proříznutou po svém jízlivém a černým humorem proslaveném otci princi Philipovi. To samo o sobě je výtečný základ pro zajímavý život. Nemluvě už o citu pro stylové oblékání.

Princezna Anne v teniskách

Když byla v pořadí šestnáctá následovnice na britský trůn na začátku osmdesátých let těhotná, nosila tak módní pláště, že jí začal národ napodobovat. Když se nosily velké trenčkoty, byla u toho také. Mimochodem, její dcera se jmenuje Zara, ale souvis se sítí obchodů v tom nehledejte. Je odvozeno z arabského slova zahrah, což znamená kvetoucí.

Princezna Anne je také pověstná stylovými slunečními brýlemi a bylo možné vidět ji třeba v černých teniskách Adidas. Mimochodem, když je vytáhla, mluvilo se o tom, že instagramové influencerky mají konkurenci. Ovšem takovou, která je tady už dlouhé dekády.

Pokud hledáte v britské královské rodině módní inspiraci, mladá generace není špatná. Ale léty prověřený styl hledejte u princezny Anne.

Zdroje informací:

Wmagazine: Princess Anne Is a Modern Fashion Icon Hiding in Plain Sight

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články