Móda královských dětí: Jak se oblékají princezny a princové ve Švédsku, Japonsku nebo Monaku?

Móda královských dětí: Jak se oblékají princezny a princové ve Švédsku, Japonsku nebo Monaku?
Zdroj: Profimedia/Kate Gabor The Royal Court of Sweden

Obvykle se pozornost soustředí na britskou královskou rodinu a šatník dětí Williama a Kate. Jenže na světě je dnes až 45 monarchií a mnohé z nich jsou neméně zajímavé. Jak se oblékají potomkové panovnických rodů v Monaku, Švédsku nebo Japonsku?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 06. 07. 2021 13:00

Zatímco si na první outfity Lilibet Diany, dcery britského prince Harryho a Meghan Markle, ještě počkáme, hrdý otec má už dávno jasno. „Budu své děti oblékat stejně, jako to dělala Diana," cituje Harryho vzpomínky na maminku společenský web wmagazine.com. A jak jsou na tom potomci královských rodin z ostatních koutů světa?

Monacká princátka Jakub a Gabriela

Jakub Monacký, dědičný princ Monacký, markýz z Bauxu, a princezna Gabriela, hraběnka z Carladès, jsou šestiletá dvojčata monackého knížete Alberta II. Malý Jakub nosí na oficiální události blejzr, Gabriela volí formálnější šaty. Ale když oficiality dovolí a oba se sladí barevně a méně formálně, i tehdy jim to moc to sluší.

V porovnání s Jakubem a Gabrielou má jejich otec Albert II. šatník konzervativnější. Takhle si vyrazili třeba v květnu na trénink a kvalifikaci na Velkou cena Monaka, co je nejpomalejší závod seriálu Formule 1.

Japonský princ Hisahito

Je mu čtrnáct a po svém otci princi Fumihitovi je princ Hisahito druhý v pořadí, pokud jde o trůn japonské císařské dynastie. Sice má dvě starší sestry, ale kvůli zvyklostem nemůže v Japonsku usednout na trůn žena. Historie promlouvá také do princova šatníku. Často je totiž k vidění v tradičním oděvu.

Na oficiálním snímku, uveřejněném u příležitosti Hisahitových čtrnáctých narozenin, působí civilně a jako obyčejný kluk. Ne jako někdo, kdo jednou stane v čele nejdéle vládnoucí dynastie na světě.

Švédská princezna Estelle

Princezně Estelle Švédské, vévodkyni z Östergötlandu, jediné dceři švédské korunní princezny Viktorie a prince Daniela, vévody z Västergötlandu, je jen devět let. Ale přesto se ji vyplatí sledovat, neboť už teď začíná být módní ikonou.

Ovšem, v národních barvách to tak úplně nepůsobí. Ale když se princezna Estelle letos v únoru objevila na nových oficiálních portrétech pořízených k 9. narozeninám, ukázalo se, že britské královské rodině roste na módním poli velká konkurence.

Estelle je po své matce Viktorii Švédské druhá v pořadí následnictví na švédský trůn a vůbec první žena v historii země, která se narodila s právem zdědit korunu. A o toto právo nepřijde ani po případném narození mužského dědice.

Zdroje informací:

Wmagazine.com: Which Royal Kid Is the Most Fashionable?

Wikipedia.cz: Estelle, vévodkyně z Östergötlandu, Hisahito, Gabriela Monacká, Jakub Monacký

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články