49 vintage fotek výletních lodí z dob, kdy sršely elegancí

Staré výletní lodě měly velmi dekadentní atmosféru.
Zdroj: Cunard/Thisisinsider.com
49 vintage fotek výletních lodí z dob, kdy sršely elegancí49 vintage fotek výletních lodí z dob, kdy sršely elegancí49 vintage fotek výletních lodí z dob, kdy sršely elegancí49 vintage fotek výletních lodí z dob, kdy sršely elegancí+ 45 fotek+ 46 fotek

Vydejte se s námi zpět do doby, kdy letecká doprava ještě nebyla samozřejmostí a hladiny světových oceánů brázdily okázalé parníky!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 22. 11. 2016 15:47

Není tomu tak dávno, co lodě byly jediným dopravním prostředkem, který vám umožňoval cestovat na velké vzdálenosti. O rychlosti ovšem nemohla být řeč – abyste se dostali do zvoleného místa, museli jste na palubě strávit klidně i několik měsíců.

Jednotlivé přepravní společnosti proto usilovaly o to, aby jejich plavidla pasažérům nabízela maximální možný komfort. Pokud jste patřili k vyšším společenským vrstvám, mohli jste si užívat nepředstavitelného luxusu.

Předešlá věta samozřejmě platí pořád. Dnešní zaoceánské parníky disponují vlastními planetárii, muzei, divadly a tak dále, díky čemuž se na nich rozhodně nudit nebudete. Jedna věc jim ale chybí – elegance minulosti.

Pojďme si prohlédnout povedené snímky výletních lodí pořízené v časech jejich největší slávy.

Zdroj: INSIDER

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články