Kempy zažívají boom. Hlasujte o tom nejlepším v anketě Kemp roku

Kempy zažívají boom. Hlasujte o tom nejlepším v anketě Kemp roku
Zdroj: Shutterstock

Po roční odmlce mají návštěvníci českých a slovenských kempů možnost opět hlasovat v oblíbené české anketě Kemp roku 2023. Již 19. ročník této prestižní soutěže začal symbolicky v pondělí 19. června na webových stránkách portálu Dokempu.cz. Tam mohou lidé rozhodnout nejen o vítězi letošního roku, ale sami vyhrát i řadu hodnotných cen.

Redaktor
Redaktor 23. 06. 2023 09:47

O kempy v Česku je i letos velký zájem. Je to dáno nejen neustálým zkvalitňováním služeb a zázemí, ale i novými možnostmi, které majitelé kempů návštěvníkům nabízejí. Přibývají tak například alternativní typy ubytování jako spaní v mongolských jurtách, v teepee nebo v domech na stromech. A nezapomíná se také na zázemí pro karavany a obytné vozy, které jsou již dnes běžnou součástí moderních kempů. Některé kempy také lákají na gastronomické zážitky, tradiční sportovní aktivity, vodní radovánky všeho druhu, nebo zábavné programy pro děti i dospělé.

„Všímáme si, že pobyty v přírodě nabývají na popularitě. I z toho důvodu jsme se rozhodli obohatit nový ročník soutěže o další kategorie, jako je nejlepší ekologický kemp, nejlepší kemp pro domácí mazlíčky nebo pro aktivní trávení dovolené,” popisuje Zbyněk Janyška, šéf Dokempu, největšího on-line průvodce kempy v česku i zahraničí s rozsáhlým katalogem více než deseti tisíc ubytování. Platforma Dokempu navíc v posledních měsících prošla výraznou proměnou webu s vylepšeným vyhledáváním a novými segmenty, pro ještě lepší pomoc při shánění ideální dovolené v přírodě.

Shutterstock

Letošní ročník ankety Kemp roku nabídne souboj celkem ve 12 kategoriích. Hodnotit tak návštěvníci mohou například rodinné kempy, kempy vhodné pro vodní aktivity nebo kempy pro cyklisty. O vítězi každé kategorie nakonec rozhodne nejvyšší počet získaných hlasů v dané kategorii. Vedle toho budou kempy bojovat také ve dvou dodatečných kategoriích, a to Skokan roku a Objev roku. V těchto dvou zaměřeních vítěze vybere odborná komise Dokempu, jejíž součástí se stal i pro letošní rok populární moderátor Evropy 2 a zkušený táborník Tomáš Zástěra.

Svou výhru si mohou letos odnést ale i samotní hlasující. Kemp roku totiž přináší také příležitost soutěžit o zajímavé ceny, například sportovní vybavení Sportega, dovolenou v kempu od Dokempu nebo voucher na pronájem obytného vozu od Campiri. „Další novinkou je, že jsme se stali hlavním partnerem Radiokempu s Frekvencí 1, který v průběhu prázdnin zavítá do sedmi kempů po celém Česku za doprovodu kapel jako Xindl X, Chinaski nebo No Name,” dodává Zbyněk Janyška.

V loňském roce anketu Kemp roku vyhrál Camping Rožnov, jenž zabodoval hned v několika kategoriích. Mezi nejlepšími se umístily ale například i Autocamp Sedmihorky, Camping Vranovská pláž nebo Kemp Keramika. Návštěvníci mohli vybírat z více než tisícovky českých a slovenských rekreačních areálů registrovaných na webových stránkách Dokempu.cz a Kempy.sk.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články