Monika (29): Přítel mi daroval dům. Teď se rozcházíme a on ho chce zpátky

Monika (29): Přítel mi daroval dům. Teď se rozcházíme a on ho chce zpátky
Zdroj: Pixabay

Přítel daroval Monice dům, aby o něj jako rodina nepřišli. Podnikal a bál se případných komplikací. O pár let později se však onou komplikací stala nová žena a Leoš chce dům zpátky.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 16. 12. 2021 08:00

Když jsme se s Leošem seznámili, měli jsme krátce po škole. On začínal podnikat a já dělala kosmetičku. Nepocházel z bohaté rodiny, ale děda na něj přepsal starý dům za městem. Tam jsme se nastěhovali a společnými silami se ho snažili opravit. Veškeré peníze šly na nový komín, okna nebo dveře. Roky jsme vlastně nevydělávali na nic jiného, nebyli jsme na žádné dovolené.

Bál se, že mu dům seberou

Pár let poté, co jsme začali s rekonstrukcí, přišel Leoš s nabídkou, že na mě dům přepíše. Nevzali jsme se a žádné společné jmění manželů jsme tak neměli. Nikdy mě však nenapadlo se obávat toho, že bych dělala chybu. Věřila jsem Leošovi, našemu vztahu a později celé naší rodině, kterou jsme spolu založili.

Měli jsme dvojčátka Báru a Pepíka. Když se narodila, šla jsem na mateřskou a na Leošovi zůstala starost o finanční stránku rodiny. Tou dobou se mu však v podnikání příliš nedařilo a měl obavy o náš domov, tak ho chtěl přepsat na mě. Kdyby to nedopadlo, ať nám nemohou dům sebrat.

Našel si novou ženu

Jenže osud tomu chtěl jinak a my momentálně řešíme rozchod, péči o děti a všechno kolem toho. Neprobíhá to zrovna poklidně, navíc všichni stále žijeme pod jednou střechou. Tou, kterou mi Leoš daroval a kterou momentálně chce zpátky. "Přece nebudeš taková mrcha, aby sis ten dům nechala!" křičel na mě.

Ale já vím, že má Leoš novou ženu. Jmenuje se Denisa. Několikrát jsem se mu podívala do telefonu a našla tam zprávy, které jí psal. Bojím se, že když mu dům vrátím, neuvidím od něj ani korunu. Musím se postarat o naše děti, Leoš ani nepočítá, že by je chtěl do péče, za což jsem vlastně ráda. Ale já jsem na rodičáku a pokud nebudu mít kde bydlet, nájem určitě neutáhnu.

A tak se teď doma hádáme a já nevím, co dělat. Zda ohrozit budoucnost svou a našich dětí a nechat si sebrat střechu nad hlavou, nebo trvat na svém. Také jsem do domu dala spoustu peněz a vím, že mě Leoš určitě nevyplatí. Tím, že nejsme manželé, mnoho práv nemám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články