Božena (55): Dcera se přiznala, že je na ženy. Manžel se jí kvůli tomu nadobro zřekl

Božena (55): Dcera se přiznala, že je na ženy. Manžel se jí kvůli tomu nadobro zřekl
Zdroj: Freepik

Když se Božena konečně dověděla pravdu o své dceři, nadšená nebyla. Sabina je totiž na ženy. Nicméně Božena jí ve štěstí bránit nehodlá. Jinak je to ale s jejím manželem.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 12. 2021 12:00

Posledních několik let mi nešlo do hlavy, proč naše dcera Sabina (27) nechodí s žádným chlapcem. Napadlo mě, že je na ženy, ale nikdy se k tomu jasně nevyjádřila. Manžel zase doufal, že s nikým nechodí jen proto, že buduje kariéru. Pravda nedávno vyšla na povrch a šťastné to zrovna nebylo.

Dcera byla skoro do třiceti bez partnera

Máme jediné dítě, a to právě vymodlenou Sabinu. Manžel Bohdan do ní vkládal veškeré své naděje, co se budoucnosti týče. Vidí ji jako svého nástupce ve firmě. Občas jsem měla pocit, že z ní vychovává spíše kluka, kterého si tak přál. On je Bohdan docela přísný táta, ale věřím, že právě proto je ze Sabiny slušný člověk.

Nikdy s ní nebyly problémy. Základní školou prošla jako premiantka. I na střední škole patřila k hrstce nejlepších. Dokonce šla i na vysokou, což bylo Bohdanovo zbožné přání. Člověk se někdy ztrácel v tom, jestli to ta holka dělá kvůli sobě nebo kvůli otci. Mně osobně nejvíce záleží na tom, aby byla zdravá a šťastná.

Takové věci Bohdan neřeší. Jemu jde o pověst, prestiž a dobré jméno. To mu ale Sabina zkazila. Když máte dceru, které táhne na třicet, a ještě jste ji neviděli s mužem, ptáte se proč. Sabina na mé otázky, kdy si najde chlapa, reagovala vždy chladně. ,,Až bude ten správný čas. Možná takový nikdy nenastane,“ odpovídala divně.

Tušení, že je dcera lesba, se vyplnilo

,,Prosím tě, nech ji. Má před sebou slibnou budoucnost. Na nějaký románky nemá čas,“ hájil ji Bohdan a poplácal Sabču po zádech. V očích jsem jí ale nejednou zahlédla, že skrývá nějaké tajemství. Že je na ženy, nejprve přiznala mojí matce. Ony dvě měly vždycky dobrý vztah. Moje mamka ji v tom podpořila a popřála jí štěstí.

Když to Sabina řekla mně, přiznám se, že jsem cítila jisté zklamání. Fakt, že je dcera lesba, mi zničil spoustu nadějí do budoucna. Nikdy jí nepůjdu na normální svatbu, nikdy nebudu babička. Jenže takové smýšlení je sobecké, takže jsem to hodila za hlavu a postavila se za dceru a její štěstí. Sabina pořád hledala vhodnou chvíli, kdy to říct tátovi. Byl poslední, kdo nic netušil.

Všechny tři jsme se bály, jak to přijme. On totiž něco takového odsuzuje. Tvrdí, že láska má být jen mezi mužem a ženou. Pokud je to jinak, je to proti přírodě. Když si Sabina našla známost a byla s ní rok, rozhodla se, že je čas to tátovi říct. Nehledala zvláštní příležitost. Prostě k nám přijela o víkendu na návštěvu a šla rovnou na věc.

Manžel se dcery pro její orientaci zřekl

,,Tati, měl bys něco vědět,“ začala nesměle. ,,Vím, jaký na to máš názor, ale snad to pochopíš,“ pokračovala a manžel znejistěl. ,,Ty jsi v tom?“ burácel. ,,Chci ti předat firmu, teď se to moc nehodí,“ reagoval, aniž by ji nechat domluvit. ,,Těhotná nejsem a asi ani nikdy nebudu. Jsem totiž lesba a děti neplánuji,“ dodala.

,,Lesba? Ty? Ne, to je nějaký fór. To mi nesmíš udělat,“ spustil. ,,Co tomu řeknou lidi? Ty musíš být vždycky něčím zajímavá, co?“ rozohnil se. Ošklivě se pohádali a my dva nakonec také. Došlo mu, že jsem to nějaký čas věděla. Bohdan se Sabiny zřekl. Odmítá se s ní vídat, firmu jí samozřejmě také nepředá. Cítí se podvedený, ale zapomíná na to, jak se cítí ona.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články