Co dnes dělá Tina Turner: Žije se svou velkou láskou, ale přesto ji něco trápí ve snech

Co dnes dělá Tina Turner: Žije se svou velkou láskou, ale přesto ji něco trápí ve snech
Zdroj: Showpix

Tina Turner patří k nejslavnějším zpěvačkám 20. století. I když žije v ústraní, její jméno pořád rezonuje. Neuvěřitelný chraplavý hlas, silný životní příběh a slavné nohy, které si dokonce nechala pojistit... Jak žije Tina Turner dnes?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 29. 08. 2021 12:00

Tina Turner se narodila 26. listopadu 1939 v Tennessee a z jedné čtvrtiny má indiánský původ, její předkové totiž pocházeli z kmene Čerokézů. Možná i díky tomu se houževnatě dokázala poprat se vším, co před ní život postavil. A nebylo toho málo. Třeba její první manžel Ike Turner byl narkoman a alkoholik, který nešel pro ránu daleko.

Tina Turner ve Švýcarsku

I když se o Tině Turner mluví jako o americké zpěvačce, není to tak docela pravda. V roce 2013 se vdala za o 16 let mladšího Erwina Bacha a novomanželé se usadili ve Švýcarsku. Tina pak se pak zřekla amerického občanství a oficiálně přijala švýcarské.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tina Turner (@tinaturner)

A dál? Byť je toho spousta, biografie, muzikál a nový dokument mapující její bouřlivý život, je to vlastně konec. I již zmiňovaný dokument s prostým názvem Tina je podle jeho režiséra Dana Lindsaye zpěvaččinou rozlučkou a posledním slovem. „Řekla, že si váží té lásky, ale už skončila, je unavená a chce jen žít v důchodu,“ tlumočil Lindsay slova slavné zpěvačky pro BBC.

V počátečních rozhovorech s Tinou jsme se dozvěděli, že bolest z její minulosti vždy číhá za rohem. Řekla to sama. Nevadí jí mluvit o zneužívání, ale sama ví, že pokud o tom promluví, vrací se jí to pak ve snech, což je forma posttraumatické stresové poruchy,“ dodává spolurežisér filmu TJ Martin.

Tina Turner a láska jejího života

Když se slavná zpěvačka v červenci 2013 ve Švýcarsku vdala za Erwina Bacha, měli za sebou 27 let randění.Nikdy nebyl ani trochu zastrašen mojí kariérou, mým talentem nebo slávou. Ukazuje mi, že pravá láska nevyžaduje utlumení mého světla, aby on sám mohl zářit. Naopak, jsme světlem životů toho druhého a společně chceme zářit tak jasně, jak jen můžeme,“ cituje zpěvačku magazín Thewrap.com.

Krátce po svatbě překonala mrtvici a musela se znovu naučit chodit. Její ledviny tehdy kvůli vysokému krevnímu tlaku fungovaly pouze na 35 % kapacity. Místo hledání lékařského ošetření ale Tina nejprve vyzkoušela homeopatii, co ji málem stálo život. V roce 2017 pak podstoupila transplantaci a dostala ledvinu od Erwina. Aby toho nebylo málo, kvůli rakovině jí musela být odstraněna část střev.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tina Turner (@tinaturner)

Byla jsem ohromena jeho nabídkou," komentovala to tehdy zpěvačka. „Řekl, že nechce jinou ženu ani jiný život. Byli jsme šťastní a udělal by cokoli, aby nás udržel pohromadě.Než došlo k transplantaci, trpěla takovými bolestmi, že se prý "pro jistotu" přihlásila do programu asistované sebevraždy, ve Švýcarsku je totiž dobrovolná eutanazie legální.

Tina Turner se dnes vyhýbá pozornosti médií, což byl ostatně důvod jejího úniku ze Spojených států. Se světem zůstává v kontaktu díky Instagramu (@tinaturner), který je zejména vzpomínkou na bohatý, ale náročný život. Mezi řádky je však vidět, že opravdová láska, kterou našla díky Erwinovi, je silná i po desetiletích a zdolává všechny překážky.

Zdroje informací:

BBC.com: Tina Turner documentary is a 'farewell' to fans

Thewrap.com: ‘Tina': Where Is Queen of Rock ‘n’ Roll Tina Turner Now?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články