Rocková diva Tina Turner slaví 81: Za úspěch musela zaplatit životem plným bolesti

Rocková diva Tina Turner slaví 81: Za úspěch musela zaplatit životem plným bolesti
Zdroj: Showpix.cz
V jedenácti letech ji opustila matka. Utekla od jejího násilnického otce.
Historie se bohužel opakovala...
V jednom hudebním klubu se seznámila s kapelou Ika Turnera. Nejprve žila se saxofonistou, poté se samotným Ikem.
Ike Tinu fyzicky týral. Dohnal ji až k myšlenkám na sebevraždu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Zdá se to neuvěřitelné, ale zpěvačce Tině Turner je dnes 81 let. Během své kariéry prodala miliony desek a odzpívala nespočet koncertů. I když měla skutečně velký úspěch, nebylo vše vždy zalité sluncem. Svůj úspěch zaplatila životem plným bolesti. Domácí násilí, smrt syna i myšlenky na asistovanou sebevraždu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 11. 2020 08:00

Anna Mae Bullock alias Tina Turner se narodila 26. listopadu 1939 v Tennessee. Doposud prodala více než 200 milionů desek. Její hity Simply the Best, Missing You či Golden Eye ze stejnojmenné bondovky se zapsaly zlatým písmem do kroniky rockové hudby.

Manželství plné domácího násilí

První dítě porodila Tina již ve svých osmnácti letech. Otcem byl Raymond Hill, saxofonista skupiny Ika Turnera. Netrvalo dlouho a Raymonda nahradil Ike a přidal se další potomek. Turner byl však v té době ženatý, což se ale brzy změnilo. Jakmile se to jeho manželka dozvěděla, odešla a nechala mu jejich dvě děti. Tině se tak ze dne na den rozrostla rodina o dva nové přírůstky.

Po pracovní stránce to těm dvěma fungovalo skvěle. V soukromí to byl jeden velký horor. Již v den svatby Tinu její manžel donutil k tomu, aby s ním šla do nevěstince. V roce 1968 se pokusila o sebevraždu, a to kvůli neustálému fyzickému týrání. Žádost o rozvod se odvážila podat až za dlouhých osm let. Mezitím musela ještě na plastiku, protože jí Ike zlomil nos.

Smrt syna

Myšlenky na sebevraždu zdědil nejstarší syn Craig zřejmě po své matce. Bohužel přešel i k činům. Tinu zastihla tato tragická zpráva, když si před dvěma roky vyrazila do Paříže na den módy. Se smrtí svého dítěte se vyrovnávala několik měsíců, pak ale našla sílu, aby promluvila o tom, proč si myslí, že si její syn vzal život.

Craig jí byl celou dobu obrovskou oporou, právě k němu se mohla obracet ve svých nejtěžších životních chvílích. Nejprve jeho rozhodnutí nemohla pochopit – dosáhl kariérního postupu a také si našel novou přítelkyni. „Jediné, co mne napadá, je, že se cítil osamělý. Proč se ale zastřelil, vždyť mohl zavolat své nové partnerce nebo mně,“ svěřila se se slzami v očích Tina v rozhovoru pro stanici BBC. „Byl introvert a velmi uzavřený. Až nyní si uvědomuji, že se naše rozhovory před sebevraždou změnily. Jenomže předtím jsem to nedokázala poznat.“ 

Rakovina i selhání ledvin

V posledních letech se musela zpěvačka vypořádat s mrtvicí a rakovinou střev. Navíc jí přestaly fungovat ledviny, jelikož odmítla užívat léky na vysoký tlak. Opět se toho na ni nakupilo tolik, že začala přemýšlet nad asistovanou sebevraždou. Od toho ji naštěstí odradil její o 16 let mladší manžel Erwin Bach.

Vlastně ji zachránil. Daroval jí ledvinu. Oba nyní žijí ve Švýcarsku. Zpět do Ameriky ji už nic netáhne. Dokonce se vzdala amerického občanství. V zemi helvétského kříže se prý cítí opravdu šťastná a užívá si důchod. Konečně může dělat jen to, co chce.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Tina Turner

BBC: Tina Turner

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články