Zpěvačka Avril Lavigne slaví 36. narozeniny: Před šesti lety zažila nejtemnější období svého života

Avril Lavigne
Zdroj: Wikimedia Commons, Rosa Casapullo, CC BY-SA 3.0
Avril Lavigne je kanadsko-francouzská pop-rocková zpěvačka. Zpěvu se začala věnovat již ve dvou letech, kdy se svou matkou zpívala v kostele.
V roce 1998 vyhrála rozhlasovou soutěž a dostala tak možnost zazpívat si se Shaniou Twain.
Věnuje se také herectví. Poprvé jsme ji mohli vidět v seriálu Sabrina - mladá čarodějnice.
Říkalo se o ní, že preferuje vegetariánskou stravu. Ona sama se ale za vegetariánku označovat nechce pro případ, že by si dala někdy maso.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Zpěvačka Avril Lavigne slaví 36. narozeniny, hvězdou se ale stala již v sedmnácti letech. Jeden úspěch střídal druhý, pak ale přišlo období, na které by nejraději zapomněla. Nakazila se totiž lymskou boreliózou. Tehdy si myslela, že nastala její poslední chvilka.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 09. 2020 08:00

Avril Ramona Lavigne se narodila 27. září 1984. Je francouzsko-kanadskou zpěvačkou, už osmkrát byla nominována na cenu Grammy. V roce 2006 se její jméno objevilo v žebříčku nejvlivnějších Kanaďanů v továrně na sny, Hollywoodu.

První úspěchy sklízela již v pubertě

Debutové album vypustila Avril Lavigne v sedmnácti letech. A hned zaznamenala poměrně velký úspěch. Její hudba byla sice punkově dravá, až drzá, nechyběly jí však zapamatovatelné popové melodie. Po celém světě se prodalo šestnáct milionů nosičů.

Další počiny na sebe nenechaly dlouho čekat. Už samotná několikanásobná nominace na cenu Grammy mluví za vše. Na předposledním albu, které jednoduše pojmenovala po sobě, spolupracovala i se známým rockerem Marilynem Mansonem.

Osudový rok 2014

Poslední album Head Above Water vydala minulý rok po pětileté pauze. Tehdy onemocněla lymskou boreliózou. “Netušila jsem, že malinký pupínek po kousanci od klíštěte může nadělat takovou paseku,” svěřila se zpěvačka.

“Z postele jsem se nezvedla celých pět měsíců. Měla jsem pocit, že nemůžu dýchat, mluvit, hýbat se. Jako bych umírala,” dodala Lavigne. První písní, kterou napsala během rekonvalescence, byla právě titulní Head Above Water (Hlava nad vodou). Celou dobu totiž prožívala takové stavy, jako by se topila. Přeneseně se tak právě snažila vystrčit hlavu nad vodu.

Vlastní řada kosmetiky a oblečení

V roce 2008 navrhla vlastní řadu oblečení s názvem Abbey Dawn. Styl oblečení ocení hlavně mladé rebelky, neboť jsou na něm motivy lebek a hvězd v kombinaci s fialovou, růžovou a černou barvou. Sama některé modely oblékala na své koncerty, aby tím zdůraznila, že nejde jen o anonymní kusy oblečení s jejím jménem, ale skutečnou značku, o které má přehled.

O rok později se prosadila i v oblasti parfémů. Zatím jí vyšly celkem tři druhy vůní, přičemž na tu druhou s názvem Forbidden Rose natočila i reklamu v lehce gotickém stylu. Nemihla se však jenom v reklamě. Mohli jsme ji také vidět ve čtyřech filmech, včetně slavného seriálu Sabrina-mladá čarodějnice.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Avril Lavigne

Oficiální stránky Avril Lavigne

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články