Autonehoda mu zjizvila tvář a ze sestry udělal legendu. Eric, starší bratr herečky Julie Roberts

Autonehoda mu zjizvila tvář a ze sestry udělal legendu. Eric, starší bratr herečky Julie Roberts
Zdroj: Showpix.czˇkoláž Lifee.cz
Slavný hollywoodský herec Eric Roberts slaví 64. narozeniny. Herec je starším bratrem slavné hollywoodské hvězdy Julie Roberts. Eric má dvě sestry, obě jsou herečky. A není se čemu divit, protože jejich rodiče v této oblasti také pracovali. Herecké začátky Erica nebyly jednoduché. Silně ho poznamenala těžká autonehoda, která mu zanechala velkou jizvu na tváři. + 6 fotek+ 7 fotek

Vynikající americký herec Eric Roberts, který dnes slaví své 64. narozeniny, nejspíše mohl zůstat jediným úspěšným umělcem v rodině, pokud by si to opravdu přál. Jenže on se rozhodl pomoci své mladší sestře Julii a nastartoval její hvězdnou kariéru, která nakonec zastínila i tu jeho.

Olga Ross
Olga Ross 18. 04. 2020 09:29

Když se 18. dubna 1956 do chudé rodiny divadelních herců narodil syn Eric, jeho rodiče nejspíš ani netušili, že nejen on, ale všechny jejich děti dokáží dobýt věhlasný Hollywood a prosadit se u filmu. Eric Roberts je totiž starším bratrem slavné filmové hvězdy Julie Roberts a jejich o něco méně populární sestry Lisy Roberts. Byl to ale právě Eric, který se jako první rozhodl pro kariéru profesionálního herce, dokázal se prosadit ve filmu a pomohl oběma svým sestrám vybudovat si vlastní slávu.

Chudí herci

Jejich začátky vypadaly bídně. Eric, Julia i Lisa, kteří se dnes pyšní velkým majetkem, pocházeli z velmi chudých poměrů. Matka Betty byla herečka, a zřejmě velmi schopná, protože vedla herecký kroužek, který navštěvovaly dokonce děti slavného vizionáře a bojovníka za lidská práva Martina Luthera Kinga. Otec byl režisér. Jenže do majetkových poměrů současného Hollywoodu měli vážně daleko.

Manželství začalo po čase skřípat, následoval rozvod. A zatímco Julia a Lisa zůstaly s matkou a odstěhovaly se do státu Georgia. Eric se rozhodl pro otce, což se později pro mladého muže ukázalo jako velmi špatné rozhodnutí.

Špatný vliv otce

Eric se nejenže s matkou a sestrami neviděl dlouhé roky, ale už v pouhých jedenácti letech pocítil, jaké to je, když vám rodinné problémy zasáhnou do života. Po rozvodu totiž jeho otec začínal pít a Eric přičichl k alkoholu také. Od velmi raného věku tak měla budoucí hollywoodská hvězda problémy s pitím i omamnými látkami.

Později otec Erica posílá studovat divadelní školu do New Yorku, aby ho alespoň částečně dostal pryč od svého negativního vlivu. Ericovy začátky ale nejsou nijak významné a mladý herec musí hodně bojovat, aby se dokázal prosadit. Přibližně v té době umírá i jeho otec.

Těžká autonehoda

Postupem času se Ericovi daří prosazovat se u filmu a získává různé role. Díky svému atraktivnímu a charismatickému vzhledu upoutá pozornost producenta Franka Pirsona, který hledá herce pro hlavní roli ve svém filmu Král cikánů (King of the Gypsies) z roku 1978. Tento snímek přináší mladému herci slávu a dokonce Zlatý glóbus. Během své kariéry pak Eric Roberts získal celkem dva Zlaté glóby a jednu nominaci na Oscara.

V roce 1981 přišla pro jeho kariéru pohroma. Eric Roberts totiž přežil velmi vážnou dopravní nehodu, která ho ale zdravotně poznamenala - zanechala mu velkou jizvu na tváři a zlomenou nosní přepážku. Což byla samozřejmě komplikace při obsazování do rolí. Eric se ale nevzdal a vrátil se zase na výsluní. Zahrál si ve snímcích Specialista či Poslední večírek. Později se objevil v trháku Temný rytíř a několik let poté ztvárnil hlavního padoucha ve filmu Sylvestera Stalloneho Expendables: Postradatelní.

Slavná sestra Julia

A zatímco Julia Roberts se nechává slyšet, že bez pomoci a podpory svého bratra by se nikdy nedokázala prosadit, on o tom skromně mlčí. Ve všech rozhovorech s médii přenechává zásluhu na jejím úspěchu jen a pouze Julii a vždy opakuje, že se o vše zasloužila jen ona sama.

Skromný herec se přitom může pochlubit i dcerou, která jde rovněž v jeho šlépějích. Mladá herečka Emma Roberts je sice teprve na začátku své kariéry, přesto už dokázala zazářit například díky své spolupráci na televizním seriálu American Horror Story.

PODÍVEJTE SE NA HERCE ERICA ROBERTSE A JEHO SESTRU JULII DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články