Rozvody, nemoci i chudoba – to vše potkalo herce z legendárního filmu Souboj Titánů

Souboj Titánů je dobrodružný fantasy film z roku 1981, jehož hlavním hrdinou je postava z řecké mytologie Perseus.
Zdroj: TV Nova
Souboj Titánů je dobrodružný fantasy film z roku 1981, jehož hlavním hrdinou je postava z řecké mytologie Perseus. Režisér Desmond Davis si Harryho Hamlina pro roli Persea vybral sám.Andromeda – štěstí a láska Persea. Aby ji získal, musel projít mnoha zkouškami.Básník a mentor Persea v podání herce Burgesse Mereditha (vlevo).Dalšího poloboha, ale tentokrát ne tak pohledného jako Perseus, si zahrál herec Neil McCarthy. Původně právě on, Kalibos, se měl stát snoubencem Andromedy.+ 7 fotek+ 8 fotek

Kdo by neznal kultovní film Souboj Titánů, příběh plný intrik, žárlivosti a mýtických stvoření. Perseus, syn boha Dia a pozemské ženy, je vtažen do her Héry, manželky Dia. Ta neunese manželovu nevěru. Hrdinný polobůh má ale vlastní cíl – štěstí v podobě Andromedy, kterou musí zachránit před smrtí. Jak se vedlo hercům po celosvětovém úspěchu tohoto filmového hitu?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 02. 2020 08:08

Tato výpravná a trikově náročná podívaná se dostala na naše obrazovky již za minulého režimu. Film vznikl v roce 1979, ale premiéru měl až o dva roky později. Jak se změnil po filmu život hlavních protagonistů?

Strach z rozvodu

Hlavní roli hrdiny bez bázně a hany Persea si zahrál tehdy ani ne třicetiletý Harry Hamlin. Souboj Titánů byl bezesporu jeho největším hereckým úspěchem. Své profesi se věnuje dodnes, ale nikdy se mu nepodařilo znovu zazářit tak jako v tomto snímku.

Herec má za sebou již dva rozvody se známými herečkami. A třetí svazek s Lisou Rinnovou, kterou všichni znají jako Taylor McBrideovou ze seriálu Melrose Place, se zdá být už také na hraně. Jsou spolu sice dvaadvacet let, ale od té doby, co se jeho partnerka angažuje v reality show Paničky z Beverly Hills, to s nimi jde podle zahraničních časopisů evidentně z kopce. “Všichni, kdo byli v této show, se rozešli,” svěřil se herec v jednom rozhovoru.

Nutno ale říci, že s předchozími dvěma ženami má evidentně stále dobrý vztah, prý si každý rok posílají přání k Vánocům.

Učenec Amón bojoval s alzheimerem

Burgess Meredith měl sice neradostné dětství, kdy musel snášet násilí ze strany otce alkoholika, nezabránilo mu to však v tom, aby si vybudoval úctyhodnou hereckou kariéru. Ke svému dospívání se pak vrátil v autobiografické knize So Far, So Good (Zatím dobrý).

V Souboji Titánů jsme ho mohli vidět jako básníka a vzdělaného muže jménem Amón, který objevil Andromedinu kletbu. V počtech manželství předčil svého hereckého kolegu, celkem jich měl čtyři. Před smrtí se musel potýkat s Alzheimerovou chorobou. Po smrti se mu ale dostalo zaslouženého uznání. Na hollywoodském chodníku slávy má vlastní hvězdu.

Zeus trpěl mnoha nemocemi

Představitel nejvyššího boha Dia, Laurence Olivier, měl herecké začátky velmi nuzné, nemohl najít stálé zaměstnání. Za války toužil bránit vlast, bohužel mu to nebylo umožněno – neslyšel totiž na jedno ucho. Rozhodl se tak podpořit vojáky tím, co uměl nejlépe – estrádami.

Posledních patnáct let života, tedy už v době natáčení Titánů, ho sužovalo hned několik nemocí. A aby toho nebylo málo, stále se potýkal s finančními problémy, takže musel přijímat i podřadné role. Přestože byl jeho život jako na houpačce, někdy se na něho štěstí usmálo. Mimo jiné získal pět cen Emmy. V roce 1989 zemřel na selhání ledvin.

Princezna Andromeda

Zdá se, že jen Judi Bowkerová unikla strastem života. Na prkna, co znamenají svět, se postavila již v dětství. Pak přišla práce v televizi a samozřejmě Souboj Titánů. Stalo se jí ale totéž co jejímu filmovému milenci Perseovi, nikdy tuto roli nepřekonala. Žije s britským hercem a dramatikem Harrym Meacherem.

NA FILMOVÉ LEGENDY Z TRHÁKU SOUBOJ TITÁNŮ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články