Chyby při natáčení Souboje Titánů: Rána po meči bez krve i papoušek ara

Souboj Titánů je dobrodružný fantasy film z roku 1981, jehož hlavním hrdinou je postava z řecké mytologie Perseus.
Zdroj: Fdb
Souboj Titánů je dobrodružný fantasy film z roku 1981, jehož hlavním hrdinou je postava z řecké mytologie Perseus.Warner Bros. a Legendary Pictures uvedla remake filmu Souboj titánů ve 3D 15. dubna 2010.Král Akrisios z Argosu uvěznil svou dceru Danaé daleko od běžných smrtelníků, kvůli věštbě, že pokud jeho dcera bude mít syna, tak král může zemřít. Když je uvězněna, svede ji bůh Zeus.Poté, co se Danaé narodí syn Perseus Persea, Akrisios nechá oba uzavřít do dřevěné truhly a poslat po moři. Z pomsty nařídí Zeus, nejen zabít Akrisia, ale také vypustit z moře Krakena svým bratrem Poseidonem, aby zničil město Argos. Mezitím Danaé a Perseus bezpečně dopluli na ostrov Serifos.+ 6 fotek+ 7 fotek

Perseus, syn boha Dia a pozemské krásky, je nevědomky zatažen do intrik žárlivé Diovy manželky Héry a více či méně malicherných konfliktů ostatních bohů. Během natáčení tohoto velkofilmu z roku 1981 však došlo k několika chybám, nepřesnostem i zajímavostem, které by vám neměly zůstat utajeny.

Petra Járková
Petra Járková 04. 09. 2019 16:00

Zajímavosti

Film Souboj Titánů se natáčel ve Španělsku, Anglii, Itálii a na Maltě. Původně měl Poseidona hrát Rex Harrison, ale roli nakonec odmítl, protože si na ni přišel příliš malý. Scenárista filmu Beverley Cross a producent Charles H. Schneer spolu pracovali již na filmu Jáson a Argonauti z roku 1963. Neil McCarthy je v roli Calibose snímán jen do půli těla a v detailu na hlavu. Když jej vidíme celého, je to ve skutečnosti postava vytvořená pomocí technologie slow-motion. Film byl natočen v roce 1979, ale premiéru měl až v roce 1981.

Nemocný Zeus

Přesto, že Laurence Olivier hrál nezkrotného Dia, který je mocný, zdravý a silný, sám byl v tu chvíli nemocný a nemohl na sobě nechat nic znát.

Nepřesný odraz v zrcadle

Když Perseus hodí při souboji s Medúzou svůj štít na zkamenělého vojáka, vidí v něm svůj obraz. Když se ale na štít podívá Medúza, také vidí místo svého obrazu ten Perseův, což samozřejmě není možné.

Rána bez krve

Ve scéně, kdy Perseus v podání Harryho Hamlina zasadí dvouhlavému psu smrtelnou ránu a meč z něj vytáhne, je zřetelně vidět, že na něm není ani kapka krve.

Papoušek ara

Ve scéně, kdy se Perseus prochází po tržišti, můžeme spatřit na rameni jednoho muže papouška aru žlutokřídlého. Tento papoušek se ovšem vyskytuje pouze ve Střední a Jižní Americe a v antickém Řecku se tak objevit rozhodně nemohl.

Tříhlavý pes

Podle mytologie měl být ve filmu tříhlavý Kerberos, ne dvouhlavý Dioskilos. Když se ptali Raye Harryhausena, proč nepoužil tříhlavého psa, tak odpověděl, že by zabralo příliš času navíc oživit extra hlavu.

NA SNÍMKY Z FILMU SOUBOJ TITÁNŮ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články