Hvězda seriálu To je vražda, napsala: Angela Lansbury si vzala gaye, dcera propadla vražednému kultu Charlese Mansona

To je vražda, napsala
Zdroj: Česká televize
Angela Lansbury pochází z politické rodiny. Její prarodiče a otec se angažovali ve veřejném životě.První manželství s Richardem Cromwellem vydrželo pouhých sedm měsíců. Byl totiž gay. Přesto se z nich stali dobří přátelé.Druhé manželství s Peterem Shawem vydrželo padesát let. Přestože se jí podařilo najít toho pravého, musela se vypořádat s drogovou závislostí svých dětí. + 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Angela Lansbury patří díky své dlouholeté kariéře mezi nejznámější tváře Hollywoodu. Seriál To je vražda, napsala jí zajistil nehynoucí popularitu. Ale zatímco případy Jessicy Fletcher dopadly vždy dobře, v osobním životě se jí moc nedařilo.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 05. 2020 09:00

Spisovatelka Jessica Fletcher má na úspěch zaručený recept. Chce psát ty nejlepší detektivní romány, a to se jí podaří jen tak, že se začne zajímat o skutečné vraždy. Na seriál To je vražda, napsala se můžete podívat každý všední den odpoledne na ČT 1.

Politická rodina

Přestože je nyní Angela nejslavnější z rodiny Lansburyů, její děda se taktéž činil. Mezi roky 1932 a 1935 se coby člen Labouristické strany snažil zastavit 2. světovou válku, jejíž přízrak se s nástupem Hitlera začal rýsovat na obzoru, aby v roce 1939 nabral obludných rozměrů. George Lansbury se tak stal její největší životní inspirací.

"Myslím, že za jeho smrt mohlo psychické vyčerpání. Mluvil s Hitlerem, Mussolinim i Rooseveltem, ale každý si stál na svém. Vyhlášení války bylo pro něj velkým osobním selháním," uvedla herečka pro deník Mirror.

George ale nebyl jediným členem rodiny, který se angažoval ve veřejném životě. Její babička Bessie byla členkou sufražetek a otec Edward zase starostou v Poplaru ve východní části Londýna. Po jeho smrti se Angela přestěhovala do USA.

První manžel byl gay

Angelino druhé manželství s hercem Peterem Shawem vydrželo krásných padesát let až do jeho smrti. Na to první by ale nejraději zapomněla. Richard Cromwell, jenž se objevil po boku Bette Davies ve filmu Jezábel, byl od tehdy devatenáctileté Lansbury starší o rovných patnáct let, a jak sama přiznala, byla nezkušená a zoufale hledala náhradu za svého zesnulého otce.

"Netušila jsem, že se mu líbí muži. Bylo mi ho vlastně líto, že se snaží dostát obecně přijímaným dogmatům, ale stále se mu to nedaří. Nikdy mi neublížil a choval se velmi hezky. Byl to pro mne šok, přesto jsme zůstali přáteli." Jejich svazek vydržel sedm měsíců.

Vražedný kult Charlese Mansona

Když už se zdálo, že Angela potkala toho pravého, postihla ji další životní rána. Jejich dvě děti, syn Anthony a dcera Deidre, se staly závislými na heroinu. Deidre se navíc začala pohybovat mezi členy takzvané Mansonovy rodiny, jejíž šílený vůdce prorokoval, že nastane rasová válka. Aby dokázal, že má pravdu, nařídil členům svého kultu vraždit bohaté lidí bílé pleti.

"Jelikož jsme nebyli schopni našim dětem pomoci, rozhodli jsme se, že se přestěhujeme do Irska, které se nám zdálo oproti Americe jako velmi bezpečné místo," vysvětlila herečka.

A skutečně. Anthony se stal televizním režisérem a Deidre se o pár let později vrátila do Států, kde si otevřela se svým manželem restauraci. "V životě pak přišly ještě další menší či větší problémy, ale to už se ze mě stala Jessica Fletcher a právě ona mi pomáhala vše zvládnout. Její neoblomný optimismus mne držel celou dobu nad vodou," dodala Angela.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE, S ČÍM SE MUSELA ANGELA LANSBURY VE SVÉM ŽIVOTĚ VYROVNAT:

Zdroj textu: nickiswift.com

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články