Bouřlivý život Toma Hankse: 4 méně známá fakta o slavném herci

Bouřlivý život Toma Hankse: 4 méně známá fakta o slavném herci
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Forrest Gump je obyčejný, i když prostší chlapík, který zpočátku řeší všechny stresové situace útěkem. Věděli jste, že mělo vzniknout pokračování? Objevila by se v něm princezna Diana, O.J. Simpson anebo bombový útok v Oklahomě. Právě kvůli terorismu byl scénář nakonec v důsledku útoků z 11. září 2001 zamítnut.Postavu Jenny si měla původně zahrát Jodie Foster nebo Nicole Kidman.Nohy poručíka Dana byly odstraněny v postprodukci pomocí počítačů.Tomu Hanksovi stačila jen hodina a půl čtení scenáře k tomu, aby podepsal smlouvu.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Tom Hanks patří mezi neoblíbenější a nejoceňovanější herce na světě. Dnes si ho můžeme připomenout v nestárnoucí klasice Forrest Gump. Pojďme se ale blíže podívat na Hanksovo soukromí. Některé informace vás možná překvapí.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 06. 2021 11:00

Děj filmu Forrest Gump: Forrest Gump je není nejbystřejší chlapík, přesto proplouvá životem hodně úspěšně. Vždy dělá jen to, co se mu řekne, a také se neustále řídí jedním pravidlem - když se dostane do úzkých, začne utíkat. Tento způsob řešení problémů s úspěchem využil ve škole i válce ve Vietnamu. Na legendární komedii Forrest Gump z roku 1994 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Tragická ztráta Toma Hankse

Tom Hanks se v roce 1978 oženil se svou školní láskou Samanthou Lewes. V té době měli již syna Colina a o něco později dceru Elizabeth. Přestože se v roce 1987 rozvedli, herec na svou exmanželku nezanevřel. Poté, co jí byla diagnostikována rakovina, se rozhodl, že jí zaplatí veškeré účty za lékařskou péči. Byla to ostatně matka jeho dětí. V roce 2002 však svůj boj prohrála.

Nevěra Toma Hankse?

Tom Hanks dlouho nevydržel sám a rok po rozvodu se Samanthou se konala veselka. Tentokrát s herečkou Ritou Wilson, se kterou se seznámil v roce 1981 na natáčení dnes už zapomenutého sitcomu Bosom Buddies.

Jelikož se se Samanthou rozešel až o šest let později, znamenalo to, že jí byl nevěrný? To se zřejmě nikdy nedozvíme, neboť se oba dohodli nevytahovat během rozvodového řízení jeden na druhého žádné negativní informace.

Raději měl mlčet

Když Tom Hanks propagoval válečný seriál The Pacific z produkce HBO, vyjádřil se, že v Američané měli k Japoncům velmi negativní, až rasistický postoj. Tím si ale proti sobě poštval veterány a odborníky na druhou světovou válku. Obvinili ho z toho, že do minulosti vnáší své neopodstatněné smyšlenky.

Hanksova láska k psacím strojům

Tom Hanks je nadšenec do psacích strojů, o tom žádná. Má jich doma už přes 250. A za svůj neobvyklý koníček se vůbec nestydí. Dokonce napsal do New York Times článek, v němž upozornil na to, že každý psací stroj vydává odlišný zvuk.

Zdroje informací:

Prima Max: Forrest Gump

Fascinate.com: Little-Known Facts About Acting Legend Tom Hanks

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články