5 největších špinavostí, které Harry a Meghan naházeli na britskou monarchii. Rozhovor století na ČT

5 největších špinavostí, které Harry a Meghan naházeli na britskou monarchii. Rozhovor století na ČT
Zdroj: se souhlasem České televize
Rozhovor známé moderátorky Oprah Winfrey s princem Harrym a jeho ženou Meghan Markle vyvolal ve světě obrovskou vlnu nevole, ale i podpory.Američané stojí za Meghan, Britové nedají dopustit na královskou rodinu. A co všechny tak pobouřilo? Třeba údajný rasismus, jenž má v paláci panovat. Rodina se prý bála, zda nebude jejich dítě příliš tmavé. Kromě toho se měli k Meghan chovat zcela nevhodně. To ji přivedlo až k myšlenkám na sebevraždu.Populární mladý pár ale prozradil třeba i to, že na svém dvorku chovají slepice.Část rozhovoru dá nahlédnout také pod pokličku zajímavého života v britské monarchii. + 1 fotka+ 2 fotky

Ostře sledovaný rozhovor s Meghan a Harrym dnes odvysílá Česká televize. To, co v něm zaznělo, tedy myšlenky na sebevraždu, rasismus i intenzivní tlak okolí a médií, dává nahlédnout pod pokličku nablýskané britské královské rodiny. A z toho, co řekli Meghan a Harry, nebyla na větvi jen slavná moderátorka Oprah, ale celý svět...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 04. 2021 08:15

Velký televizní rozhovor prince Harryho a jeho manželky Meghan Markle rozdělil světová média. Obvinění, která Meghan vznesla, nešlo nijak ověřit. Všichni tak zůstali v rozpacích. Byla to pravda, nebo pouhá lež? Američané si myslí, že pravda, Angličané zase stojí na straně monarchie. Na kontroverzní rozhovor se můžete podívat dnes ve 21:00 na ČT2.

Princ Harry v pasti

Meghan v rozhovoru přiznala, že měla o životě v britské královské rodině zkreslené představy. Alžběta II. se k ní měla vždy chovat slušně, Harry se ale cítil zase být v pasti. Nedokázal pochopit, že jej rodina odstřihla od jakékoliv podpory.

Ať už to bylo jakkoli, jedno je jisté, jako druhá se páru narodí holčička. Čeká ji stejný osud jako první dítě? Nebo je vše pouhá snůška lží?

Královský rasismus

Během rozhovoru se známou moderátorkou Oprah Winfrey vylíčila Meghan trápení, která ji sužovala během prvního těhotenství. Prý se v paláci objevovaly obavy, zda nebude mít Archie kvůli matce až moc tmavou kůži. Oprah toto vyznání nesmírně šokovalo. Meghan však trvala na svém – britská královská rodina má problém s rasismem.

Období těhotenství bylo pro ni opravdu těžké. Musela zpracovat všechno, co se kolem ní dělo. Dostane její syn Archie královský titul? Stane se princem? Bude mu poskytována stejná ochrana jako ostatním členům královské rodiny? „Musela jsem mu zajistit bezpečí,” řekla zoufalá Meghan, která prý uvažovala i o sebevraždě. Harry si byl dobře vědom toho, jak se příbuzní staví k jejich dítěti. Proto se přestal bavit se svým bratrem Williamem. Stejně to dopadlo i s jeho otcem Charlesem, který mu navíc přestal brát telefony...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Danger close coffee (@dangerclosecoffee)

Bez komentáře

Přesně takto se o celé kauze vyjádřil britský premiér Boris Johnson. Záležitosti královské rodiny pro jistotu již nějakou dobu nekomentuje. Na kontroverzní rozhovor se prý odmítla dívat i královna Alžběta.

Odvysílání interview vyvolalo v britských médiích nevídanou bouři a spolu s tím se začaly na sociálních sítích objevovat různé reakce. „V královské domácnosti není špetka rasismu. Z doby Harryho a Meghaniny svatby si pamatuju naprostý pocit přijetí Meghan a jejich svatby, řekl Charles Anson, který v 90. letech pracoval jako tiskový tajemník královny. „Královský majestát není štítem před zkázou a beznadějí rasismu, napsala na Twitter Bernice King, aktivistka za lidská práva a dcera Martina Luthera Kinga Jr. Kdo tedy říká pravdu a kdo lže? Je Meghan obětí a královská rodina tyranem? Nebo je to úplně jinak?

Zdroje informací:

Česká televize: Meghan a Harry

E15.cz: Zrada královny či důkaz prohnilosti monarchie. Zpověď Meghan a Harryho vyvolala bouřlivé reakce

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články