Jak žijí američtí boháči? Meghan Markle, Gates i Bloomberg si v době epidemie pořídili luxusní domy

Meghan Markle a princ Harry si konečně našli sídlo.
Zdroj: Instagram
Bývalí představitelé britské monarchie, princ Harry a jeho manželka Meghan Markle, se po mnoha měsících od svého oficiálního odstupu od královských povinností našli sídlo, kde se chtějí usadit.Bývalý královský pár se nyní usídlil v Kalifornii.Svoji vlastní nemovitost si ale zatím nekoupili a rozhodli se pronajmout luxusní vilu od herce Tylera Perryho.Přepychová rezidence, která se nachází na elitní adrese Beverly Hills, pár měsíčně vyjde na 6,2 milionu korun. Pokud by ale vilu chtěli odkoupit, museli by zaplatit okolo 18 milionů dolarů (405 milionů korun).+ 10 fotek+ 11 fotek

Mnoho světových miliardářů a slavných osobností se rozhodlo období koronavirové epidemie přečkat v nových sídlech, která si pořídili právě v průběhu celosvětové krize. Někteří se snažili vyhnout epicentrům, jiní zase kvůli nižším cenám nemovitostí chtějí v tomto období dobře investovat. Jak tedy vypadají nové domy miliardářů Gatese a Bloomberga, nebo rezidence prince Harryho a Meghan Markle?

Olga Ross
Olga Ross 18. 05. 2020 09:00

Najít perfektní místo, které byste mohli nazývat svým domovem, rozhodně není jednoduché. Pokud ale máte skoro neomezené finanční možnosti, váš výběr se rozhodně zvětší. Někteří slavní světoví boháči se tak v době koronavirové krize rozhodli poohlédnout po nových luxusních sídlech. Ať už se jednalo o výhodnou investici nebo útěk do přírody, ceny nemovitostí jsou mnohdy závratné.

Sídlo prince Harryho a Meghan

Bývalí představitelé britské monarchie, princ Harry a jeho manželka Meghan Markle, se po mnoha měsících od svého oficiálního odstupu od královských povinností našli sídlo, kde se chtějí usadit. Poté, co na začátku letošního roku oznámili, že již nechtějí reprezentovat královskou rodinu a touží po finanční samostatnosti, se rozhodli, že se přestěhují do Spojených států amerických. Manželskému páru nějaký čas trvalo, než si vybrali místo, kde se usídlí. Spekulovalo se dokonce, že by bývalý královský pár mohl žít i v Kanadě, z toho, jak se zdá, ale nakonec sešlo. Učarovala jim totiž slunná Kalifornie.

Svoji vlastní nemovitost si ale zatím nekoupili a rozhodli se pronajmout si luxusní vilu od herce Tylera Perryho. Jeho přepychová rezidence, která se nachází na elitní adrese Beverly Hills, pár měsíčně vyjde na 6,2 milionu korun. Pokud by ale vilu chtěli odkoupit, museli by zaplatit okolo 18 milionů dolarů (405 milionů korun). Za tuto cenu si rodiče malého Archieho mohou užívat 8 ložnic a 12 koupelen. Kromě toho se sídlo pyšní krásným výhledem a slavnými sousedy, mezi něž patří například Sylvester Stallone, nebo Hilary Duff.

Bill and Melinda Gatesovi v Kalifornii

Druhý nejbohatší muž na světě a zakladatel společnosti Microsoft, Bill Gates, si se svojí manželkou Melindou nedávno pořídil zcela nové sídlo ve městě San Diego v Kalifornii. Luxusní rezidence, která se nachází na pobřeží Tichého oceánu, údajně miliardáře vyšla na neuvěřitelných 43 milionů dolarů (968 milionů korun). Filantrop a člověk, který se svojí chotí daroval 100 milionů dolarů (2,25 miliardy korun) na boj s koronavirem se s karanténou vypořádal po svém, jelikož si dům koupil v březnu letošního roku.

Původní majitelka a bývalá manželka texaského miliardáře za něj původně chtěla 48 milionů dolarů (1,08 miliardy korun). I když musela slevit z původních požadavků, stejně se podle magazínu Wall Street Journal jedná o nejdražší prodanou nemovitost v okolí za poslední roky.

Bill Gates, který se může pochlubit majetkem okolo 106 miliard dolarů (2,4 bilionu korun), vlastní hned několik luxusních nemovitostí. Patří mu například sídlo na severu Kalifornie, které si za 18 milionů dolarů (405 milionů korun) pořídil v roce 2014, nebo jeho hlavní a velice moderní rezidence s názvem Xanadu 2.0, která se nachází ve městě Medina a jejíž hodnota se odhaduje na 127 milionů dolarů (2,9 miliardy korun).

Luxusní ranč u Aspenu

Americký miliardář Mike Bloomberg se místo do Bílého domu přestěhoval na nový luxusní ranč, který nedávno zakoupil. Kandidát na post prezidenta USA, jenž se rozhodl ve své kampani nepokračovat a ztratil tak okolo 1 miliardy dolarů (22,5 miliardy korun), si pořídil přepychové sídlo v americkém státě Colorado. Bývalého starostu New Yorku ranč v době koronavirové krize vyšel na 44,79 milionů dolarů (1 miliarda korun). Bloomberg si ale takovou investici může dovolit i v ekonomicky náročné době, jelikož celková hodnota jeho majetku se odhaduje na 56,2 miliardy dolarů.

Ve svém novém sídle si bude užívat vlastní golfové hřiště, velký bazén, helipad pro jeho osobní helikoptéru a také tenisový kurt, který k ranči patří. Bloombergova nová rezidence se rovněž může pochlubit elitním umístěním, jelikož se nachází jen několik hodin jízdy od zimního střediska Aspen, které se proslavilo jako resort pro ty nejbohatší.

PODÍVEJTE SE NA LUXUSNÍ SÍDLA, KTERÁ SI POŘÍDILI GATES, BLOOMBERG NEBO MARKLE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články