Hvězda filmu Velký, Tom Hanks: neskolil ho ani koronavirus. Možná proto, že jeho předkem byl Abraham Lincoln

Velký, Tom Hanks
Zdroj: Prima Max
Ve filmu si chtěl zahrát i Robert De Niro. Měl ale smůlu hned ze dvou důvodů...... za prvé: jeho dřívější role nebyly ve filmech, které by se daly označit slovem rodinné, takže by jeho jméno mohlo odradit některé diváky. Za druhé: honorář šest milionů byl zcela nepřijatelný.John Travolta musel rovněž ostrouhat. Producenti jej nechtěli proto, že jeho snímky nebyly finančně úspěšné.Na scénáři k filmu se také podílela sestra Stevena Spielberga, Anne.+ 2 fotky+ 3 fotky

Herec Tom Hanks se do podvědomí diváků zapsal nejvíce rolí zpomaleného Forresta Gumpa. Není však hercem jedné role. Má za sebou sérii úspěšných filmových trháků, které mu vydělaly hotové jmění. Na druhou stranu mu hrozila anticena Zlatá malina. Co ale ukrývá jeho osobní život? Třeba to, že má v rodokmenu prezidenta a jeho největším koníčkem je sbírání psacích strojů.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 07. 2020 14:00

Co kdybyste byli teprve v pubertě, ale chtěli se stát přes noc dospělými? Joshovi se jeho přání splní, jenomže realita se trošku liší od toho, co si vysnil. Jeho matka jej nepozná a zavolá policii. Předčasně vyspělý chlapec se tak ocitá bez jakýchkoli prostředků k životu. Naštěstí mu pomůže jeho kamarád Billy. S dospělostí také přichází povinnost najít si práci. O tom má Josh jasnou představu: začne pracovat v hračkářství, kde se však do něj zamiluje jeho kolegyně Susan. Náš hrdina si tak rázem přeje, aby se z něj zase stal třináctiletý chlapec.

Na film Velký se můžete podívat dnes ve 17:50 na Prima MAX

Začínal jako hotelový poslíček

Než se Tom Hanks dopracoval k herectví, živil se různě. Jako student prodával popcorn. Když skončila sezóna, vyměnil pojízdný stánek za uniformu poslíčka a občas také za kostým Santa Clause. Seznámit se s celebritami měl ale šanci právě díky práci v hotelu. Jednou odnesl kufry samotné Cher, která si jej zapamatovala a později na tuto příhodu ráda zavzpomínala.

Prezident v rodině

Věděli jste, že má Tom v rodině prezidenta? Je to sice tak trochu přes koleno, ale je. Praprapraprarodiče Hankse byli v jedné rodové linii s, v pořadí šestnáctou, hlavou Spojených států amerických, Abrahamem Lincolnem.

Zřejmě proto, když jednou navštívil Bílý dům a všiml si, že tam chybí stroj na espresso, jeden jim hned koupil. A při další návštěvě ho vyměnil za novější a lepší model. Skoro to vypadá, že na něho čekali. Nač kupovat z vlastních zdrojů, když to zaplatí někdo jiný.

Herecké úspěchy i prohry

Hanks zažíval a zažívá období, kdy se mu opravdu daří a hraje jen v těch nejlepších filmech, což se odráží i na stavu jeho bankovního účtu, jindy zase jen o vlásek unikne anticeně Zlatá malina.  Byl na ni navržen za role ve filmech Polární expres, Lupiči paní domácí a Terminál, to vše v roce 2004. Rád angažuje svou rodinu a již mnohokrát její členy obsadil do role komparzistů a jeho bratr jej dokonce dubloval během několika scén ve Forrestu Gumpovi.

Vášnivý sběratel

Úplně první psací stroj si Tom Hanks pořídil v roce 1972. Dnes jeho sbírka čítá stovku exemplářů. Je také velkým fanouškem seriálu Star Trek a Doctor Who. Zbožňuje rovněž Fiaty, které se vyráběly v Polsku. Jeden z nich mu Poláci věnovali. Jeho pozornosti neuniká ani ochrana přírody a vesmír.

Koronavirus ho neminul

Hanksovi a jeho manželce lékaři diagnostikovali koronavirus v Austrálii. Okamžitě tak museli do karantény. Herec se měl nakazit během natáčení filmu o Elvisi Presleym. Po dvou týdnech se ale jejich stav zlepšil tak výrazně, že mohli odletět domů, kde však museli ještě několik dnů setrvat ve svém domě.

“Nevadí mi, že se budeme chvíli omezovat. Je potřeba se z toho dostat. Apeluji však na ostatní, aby i oni nevycházeli ven, pokud jsou nakažení," dodal známý herec.

Na další zajímavosti a fotky se podívejte zde:

Zdroj textu: čsfd, kafe.cz, novinky.cz

Zdroj fotek: Prima Max

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články