Princ Harry se převlékl za Santa Clause a zpříjemnil Vánoce dětem, které přišly o rodiče

Princ Harry se převlékl za Santa Clause a zpříjemnil Vánoce dětem, které přišly o rodiče
Zdroj: Profimedia.cz

Mít úplnou rodinu není samozřejmostí, proto bychom si ji měli užívat každý den. A těm, co takové štěstí nemají, se předvánoční čas rozhodl zpříjemnit samotný britský princ Harry. Ten se převlékl do kostýmu Santa Clause a natočil krátké video s vánočním přáním pro pozůstalé děti britských ozbrojených sil, kterým na tváři vykouzlil spoustu upřímných úsměvů.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 23. 12. 2019 09:36

Pětatřicetiletý vévoda ze Sussexu se toho nebojí. S radostí tak na sebe oblékl klasický červený oblek, čepici, nezapomněl ani na vousy a pustil se do natáčení videa na vánoční večírek Scotty's Little Soldiers.

Začátek klipu snad ani nemohl začít jinak, než klasickým santovským pozdravem Ho Ho Ho. A Harry pokračoval: „Slyšel jsem, že letos je vás 190. Chci vás povzbudit, abyste se kolem sebe rozhlédli a uvědomili si, že jste pořád součástí rodiny.“

Jste neuvěřitelně silní

Britský princ se pozůstalým dětem snažil dodat povzbudivá slova. „Když jsem se před několika lety s některými z vás setkal, zjistil jsem, jak neuvěřitelně silní jste. Ano, ztráta rodiče je neuvěřitelně těžká, ale vím, že díky tomu, že si pomáháme, před sebou budete mít úžasnou budoucnost a také fantastické Vánoce," dodal Harry.

Člen královské rodiny si připravil opravdu dojemná slova. „Na vaše rodiče nikdy nezapomeneme, stejně jako na ně nikdy nezapomenete ani vy," dodal na konci videa. Poté pozvedl svůj huňatý vousatý porost a všem popřál: „Mějte fantastické Vánoce a šťastný Nový rok."

Nadšené nebyly jen děti, ale třeba také zakladatelka Scotty's Little Soldiers Nikki Scott. „Jsme vděční vévodovi ze Sussexu za krásné vánoční video pro pozůstalé děti," komentovala princův počin. „Pro tyto děti je to velmi těžké období, takže přijetí tak upřímné zprávy od prince Harryho pro ně opravdu hodně znamenalo. Děti video neskutečně překvapilo a jejich výrazy ve tváři byly k nezaplacení," dodala osmatřicetiletá Scott.

Sama přišla o manžela

Děti nesledovaly jen princovo dojemné video, ale užily si celý den, který byl plný zábavy. Chlapci a dívky, kterým bylo od 8 do 14 let, dorazili do Londýna společně se svými rodiči už den před zahájením oslav. Na místě se dozvěděli, že v Anglii byly ukradeny královské korunovační klenoty, a tak se jejich celý den nesl v honbě za nimi a plnění různých úkolů.

Charita, jíž princ Harry podpořil, se zaměřuje na podporu dětí z celé Velké Británie, kteří ztratili rodiče v britských ozbrojených silách. Sama zakladatelka Scott si totiž jednu takovou ztrátu zažila - jejího manžela, desátníka Leeho Scotta, po němž zůstaly dvě děti, zabili v roce 2009 v Afghánistánu.

Scotty's Little Soldiers je zároveň jednou ze sedmi charitativní organizací, kam byly věnovány dary ze svatby vévody a vévodkyně ze Sussexu. Ti jsou nyní na šestitýdenním odpočinku od královských povinností a užívají si společnou rodinnou pohodu, kterou prožívají i s Meghaninou matkou Dorií Ragland a malým princem Archiem, jehož letos čekají první Vánoce.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články