Sabina (27): Máme s přítelem problémy, na rozchod ale nemůžu ani pomyslet

Sabina (27): Máme s přítelem problémy, na rozchod ale nemůžu ani pomyslet
Zdroj: Unsplash

V některých vztazích existuje moment, kdy si jeden ze zúčastněných řekne, že nemá smysl dál to prodlužovat. A uchýlí se k rozchodu. Sabina by se také nejraději rozešla se svým přítelem, ale bohužel má důvod, který jí to neumožňuje.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 17. 06. 2022 13:00

S Danielem (29) chodím pět let. Je to dostatečná doba na to, abyste svůj protějšek dobře poznali. Velmi dlouho jsem si myslela, že je ten nejlepší muž na světě. K mé smůle to ale nakonec je úplně jinak.

Máme problémy ve vztahu

Bláznivá zamilovanost mi vydržela docela dlouho, tak čtyři roky. Poslední rok ale nemyslím na nic jiného než na rozchod. Boříme se totiž opravdu velkými problémy. Už to není jako dřív, kdy jsme sdíleli každý moment našich životů, teď spolu skoro ani nemluvíme.

Daniel přijde z práce, sedne si k televizi a mě naprosto ignoruje. Nevím, co se stalo, že jsme se tak odcizili. Může to být nuda? Už mu nepřijdu atraktivní? Nebo si našel nějakou jinou? Těžko říct, už několikrát jsem se snažila náš vztah zachránit. Zorganizovala jsem romantickou večeři i výlety do přírody, ale nic se nezměnilo. Dan je ke mně chladný stále.

Pes mě drží ve vztahu, který nechci

Proto jsem se rozhodla, že už nemá smysl dál prodlužovat agonii. S Danielem se prostě chci rozejít. Nechci s ním dál marnit čas, když vím, že o mě nemá absolutní zájem. V mém plánu je ale jeden háček, máme společného psa Huga.

K Hugovi jsme se dostali náhodou. Ani jeden z nás neplánoval, že si psa pořídíme. Dostali jsme se k němu naprosto nečekaně. Před třemi lety umřel Danielovi strejda. Bylo to smutné, Dan ho měl opravdu moc rád. No a po strejdovi zbyl pes – Hugo.

Nechci se vzdát našeho psa

Nakonec jsme si Huga osvojili my. Dan říkal, že by si to tak jeho strejda přál. Hugo se najednou stal novým členem naší rodiny. A i když preferuji spíš kočky, Huga jsem si hned zamilovala. Je to úžasný pes. Procházky s ním jsem si moc oblíbila a neskutečně mi přirostl k srdci.

Je mi jasné, že pokud bych se s Danem rozešla, Hugo by zůstal s ním. To bych ale vůbec nepřežila. Nedokážu Huga opustit, moc by se mi stýskalo. Proto prostě nevím, jak tuto situaci vyřešit. S Danem bych se nejraději rozešla, ale jak bych to zvládla bez Huga, to opravdu netuším.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články