Marta (27): Kamarádka se mi snaží rozmluvit nového přítele. Prý ve mně vzbuzuje jen to nejhorší

Marta (27): Kamarádka se mi snaží rozmluvit nového přítele. Prý ve mně vzbuzuje jen to nejhorší
Zdroj: Freepik

Většina lidí vnímá nový vztah idylicky. Toho druhého mají rádi a doufají, že s ním stráví spoustu krásných chvil. Marta má báječného přítele, nebo si to alespoň myslí. Její kamarádka Kamila se jí snaží otevřít oči. Bohužel marně.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 05. 2022 10:00

S Kamilou (24) se kamarádím skoro deset let. Jsme velmi dobré kámošky, důvěřujeme si snad ve všem. A nebojíme se říct té druhé pravdu do očí. Nikdy mi to tolik nevadilo. Až teď, když pomluvila můj vztah s novým přítelem.

Byla to láska na první pohled

Filip (30) je jiný než já, ale právě proto jsem si ho zamilovala. Je to bezstarostný člověk, který se nikdy ničím nestresuje a všechno bere v klidu. Záleží mu jen na tom, aby si užíval života. To se mi na něm neskutečně líbilo. A to byl to důvod, proč jsem souhlasila, že si s ním vůbec vyjdu ven.

Poznali jsme se před třemi měsíci v baru. Na Filipovi visely pohledy snad všech žen v místnosti. Kromě toho, že byl charismatický a hezký, byl také velmi inteligentní. Byl to prostě muž mých snů. A když se mnou zavedl rozhovor, byla jsem ráda, že si ze všech žen v baru vybral zrovna mě.

Jsem ve vztahu šťastná

Byli jsme na několika schůzkách. A já jsem zjistila, jak se k sobě dokonale hodíme. Snad ani jednou nebyla trapná chvíle ticha, vždy jsme se měli o čem bavit. Od té doby vídám Filipa několikrát do týdne. V pátek jdeme vždy do baru na pár skleniček a v průběhu týdne se scházíme u jednoho z nás doma.

Jsem ve vztahu velmi šťastná, nevidím na něm sebemenší chybičku. A proto nechápu to, co mi nedávno řekla Kamila. Ošklivě jsme se kvůli tomu pohádaly, protože její kritiku prostě nemíním uznat. Zdá se mi, že mi jenom závidí.

Kamarádka mi řekla, co si myslí

Před týdnem jsem byla v kavárně s Kamilou, kde to na mě všechno vybalila. „Nemyslím si, že by ses měla dál vídat s Filipem. Všimla sis někdy, co to s tebou dělá? Už tě vůbec nepoznávám," začala Kamila. A než jsem stačilo cokoliv říct, pokračovala. „Nikdy si nepila tolik jako teď s ním a ovlivňuje to i tvou práci. Vždy jsi měla všechno hotové včas a byla pečlivá. Teď už na všechno jen kašleš. A ani pořádně nespíš, máš hrozné kruhy pod očima,“ řekla mi. „Proč mi to povídáš?“ zeptala jsem se. „Protože to s tebou myslím dobře a přijde mi, že v tobě Filip vzbuzuje jen to nejhorší. Ty prostě nejsi jako on, změnila ses kvůli němu,“ dodala.

Kamilu jsem jen odpálkovala. Řekla jsem jí, že mi závidí. A odešla jsem z kavárny. Přesto si teď říkám, jestli na tom není kousek pravdy. Opravdu má na mě Filip špatný vliv? Je pravda, že piju víc a chodím spát pozdě, ale jsem s ním fakt šťastná.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články