Valérie (33): Zamilovala jsem se do staršího muže. Opustil mě, protože jsem ho prý málem uštvala

Valérie (33): Zamilovala jsem se do staršího muže. Opustil mě, protože jsem ho prý málem uštvala
Zdroj: Unsplash

Valérie zcela propadla lásce k Bohumilovi, který je od ní starší o víc jak třicet let. Myslela si, že zná všechna rizika takového vztahu. Bohumil však po třech letech vztah ukončil, protože si našel ženu ve svém věku. Valérie i nadále čeká, že se vrátí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 06. 2022 13:00

Myslela jsem si, že znám všechna rizika vztahu se starším mužem. Do Bohumila (65) jsem se zamilovala jako do nikoho na světe. Počítala jsem se všemi nevýhodami, které mohou během života se starším mužem nastat. Na jednu jsem ale zapomněla. Bohumil mě po třech letech vyměnil ženu ve svém věku. Zlomil mi tím srdce.

Zamilovala jsem se do staršího muže

Než jsem poznala Bohumila, měla jsem pár vztahů. Za Lukáše (36) jsem se málem i provdala. Ke svatbě nedošlo právě z toho důvodu, že jsem se zamilovala do Bohumila. Uchvátil mě natolik, že jsem měsíc před svatbou všechno zrušila. Ten chlap mě totálně dostal. Jeho pohled na život a moudrost si zcela získaly moji pozornost.

Ze začátku se mě od sebe snažil odehnat. Neustále poukazoval na náš velký věkový rozdíl. Uklidňovala jsem ho, že mi to nevadí. Počítala jsem se vším. Dokonce i s tím, že spolu nebudeme mít děti. Měla jsem záložní plán v podobě adopce, nebo umělého oplodnění. Bohumil se nakonec našemu vztahu poddal a já si život s ním náramně užívala.

Tři překrásné roky po boku toho nejlepšího muže jsou ale navždycky pryč. I přesto, že jsme spolu hodně cestovali, sportovali a sdíleli naše životy, rozhodl se ode mě odejít. Tři roky mě nechal myslet si, že k sobě patříme a že ode mě neodejde. Jenže podle jeho slov jsem ho málem uštvala.

Opustil mě, protože jsem ho málem uštvala

Nikdy neřekl, že jsem na něj moc hr. Že by místo výšlapu na Říp raději seděl doma a koukal na televizi. Vždycky se sebral a dělal všechno, co jsem si umanula. Nikdy ani náznakem nedal najevo, že moje tempo nestíhá. Kdyby něco řekl, zpomalila bych a podřídila se mu. Letos v dubnu jsme byli na poslední společné dovolené.

Na jejím konci mi oznámil, že se po návratu stěhuje. Musela jsem se podívat, jestli není apríl. Jeho slovům jsem nerozuměla. „Odcházíš? A kam? Stalo se něco?" snažila jsem se zjistit víc. „Už v našem vztahu nemůžeme pokračovat," začal. „Proč? Někoho máš?" pátrala jsem dál. „Ano. Našel jsem si ženu v mém věku," přiznal se.

V tu chvíli mi krvácelo srdce. „Takže už mě nemiluješ?" zeptala jsem se přímo. „Jsi mladá žena, máš jiné potřeby než já. Málem si mě uštvala," stěžoval si. „Tak jsi měl něco říct. Já myslela, že máš aktivní život rád. Dělala jsem to kvůli tobě," mluvila jsem skrze slzy. „Bude to tak lepší, věř mi," dodal a pohladil mě.

Budu na něj čekat, dokud se nevrátí

Hned po návratu jsem se ho snažila přemluvit, aby zůstal. „Budeme všechno dělat podle tebe a tvého tempa. Hlavně zůstaň," prosila jsem ho. On ale byl pevně rozhodnutý. „Měla bys mít děti a žít tak, jak chceš ty. Ne tak, jak chci já. Je konec," pronesl vážně a odešel. Od té doby uplynul rok a já jsem se z toho pořád nedostala.

Na jiného muže nemám pomyšlení. Stále naivně čekám, že se vrátí. A uzná, že nám spolu bylo dobře. Jsem ochotna obětovat vztahu cokoliv. Vzdám se všeho, co bude nutné. Moje jediné přání je, aby se Bohumil vrátil a žil po mém boku. Budu čekat. Tak dlouho, dokud se nevrátí...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články