Michal (31): Kamarád místo svatby řešil rozchod. Teď se chová jako smyslů zbavený

Michal (31): Kamarád místo svatby řešil rozchod. Teď se chová jako smyslů zbavený
Zdroj: Freepik

Kryštof si prošel ošklivým rozchodem. Michal jej v tom nenechal a jeho přítelkyně Kamila mu pomáhala. Právě ona se snažila raněného Kryštofa utěšit. Ten to celé špatně pochopil a začal si na ni dělat nároky. To se samozřejmě Michalovi nelíbilo a dal to jasně najevo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 05. 2022 07:00

Když se s mým dlouholetým kamarádem Kryštofem (29) rozešla přítelkyně, hodně se změnil. Dokonce tak moc, že svým chováním ohrožuje naše roky budované přátelství. Začal mi lézt do zelí a velmi okatě balí mou holku. Nejprve jsem to bral jako legraci, ale teď už mi to vadí. Myslím, že tohle si kamarádi nedělají. Nevím, co ho to napadlo.

Přítelkyně utěšovala mého kamaráda

Kamarád Kryštof chodil s Lenkou, kam mi paměť sahá. Poslední dobou mluvil o tom, že Lenku požádá o ruku. My ostatní už pomalu plánovali rozlučku se svobodou. Místo toho se ale stalo něco, co nikdo z nás nečekal. Lenka dala Kryštofovi košem. Jeho žádost o ruku odmítla se slovy, že na takový závazek není ještě připravena.

I když je Kryštof tvrďák, tohle ho položilo. Bylo to poprvé v životě, co jsem ho viděl uronit slzu. Byl rozchodem úplně zničený. Jako správný kámoš jsem ho v tom nenechal. Pořád jsem ho někam tahal. Ať už na pivo, nebo k nám domů. Aby nebyl sám. Moje přítelkyně Kamila (26) se ho snažila také utěšovat.

„Ta za to nestála. Najdeš si lepší, uvidíš. Hlavu nahoru," chlácholila ho. Když se ti dva objali, nenapadlo mě, že přijde den, kdy mi to bude vadit. Kryštof k nám začal chodit pravidelně. Kamila se stala jeho vrbou. Byl jsem rád, že to vzala na sebe. Já jako chlap jsem neuměl najít ta správná slova útěchy. Vy ženský na to máte talent.

Kamarád mi začal vyjíždět po přítelkyni

Čas od času se stalo, že ti dva spolu někam vyrazili. Jednou šli do plaveckého bazénu, jindy jen tak na skleničku. Po pár měsících se zdálo, že je Kryštof z nejhoršího venku, ale i tak byl u nás víc než často. Když mi Kamila jednou mezi řádky naznačila, že ji Kryštof balí, já vůl jí nevěřil. Kryštof že tě balí? To je blbost. To jsi to jen asi špatně pochopila. Bere tě jako kámošku," tvrdil jsem.

To, že jsem byl vedle jak ta jedle, jsem zjistil zanedlouho. Čekala nás grilovací party u společného známého. Hned po příchodu se Kryštof nalepil na Kamilu a nespustil z ní oči. Když se mě ostatní začali ptát, co mezi těma dvěma je, zbystřil jsem. „Jsou to jen kamarádi," reagoval jsem na přihlouplé komentáře.

Jenže pak jsem viděl, jak Kryštof po Kamile vyjíždí. V nestřeženém okamžiku se k ní namáčknul a chtěl ji políbit. Kamila ho od sebe odtrhla a dala mu najevo, že to nechce. Kryštof už měl ale upito a začal se na ni tlačit sílou. Musel jsem ho vzít za flígr a odhodit pryč. Spadl na zem. „Co děláš, ty vole? Ty ses snad dočista zbláznil!" křičel jsem na něj.

Musím si začít hlídat svou holku i kamaráda

„Ty si ji nezasloužíš," mumlal opilecky. Snažil se postavit a vzít Kamilu za ruku. „Nech ji být. Ona se ti snažila jen pomoci," zuřil jsem. „Je to moje holka. Musíš si najít svoji holku," byl jsem připravený se prát. Kryštof mě začal proklínat a nadávat, že nejsem jeho kamarád a podobné nesmysly.

Z party jsme raději odešli. Kamile jsem se hned omluvil, že jsem jí nevěřil. Kryštof se za pár dní ozval a omluvil se. Nechci o něj přijít, takže dostal šanci vše napravit. Bedlivě ho střežím a když mám pocit, že mi zase leze do zelí, zasahuji. Nepřeji mu nic jiného, než aby si našel hodnou holku, která ho bude mít ráda. Pak snad přestane blbnout a ničit naše přátelství.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články