Jana (34): Když se mě přítel před milováním pokusil políbit, bylo mi to nepříjemné. Pak jsem zjistila proč

Jana (34): Když se mě přítel před milováním pokusil políbit, bylo mi to nepříjemné. Pak jsem zjistila proč
Zdroj: Pixabay

Jana s Michalem si vždy potrpěli na polibky. Ty se ale z jejich vztahu postupně vytratily. Mají se rádi, fungují jako rodina, ale něco je jinak. Když Michal Janě řekl, že už je to devět měsíců, co se nelíbali, oba znejistěli.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 12. 2021 10:00

S Michalem jsme se seznámili v předchozím zaměstnaní. I když jsme vedle sebe roky pracovali, jiskra přeskočila podstatně později. K našemu vztahu od té chvíle patřily pravidelný sex, doteky a polibky. Jenže teď se něco změnilo a my zjišťujeme co.

Ještě rok po narození dcery to fungovalo

Sex u nás doma nikdy neváznul. Jen jsme se střídali v tom, kdo zrovna cítil větší potřebu. Dlouhé roky jsem to byla já, kdo byl sexuálně náruživější. Mohla jsem všude a pořád. Michal se musel často přemáhat, aby mi vyhověl. Po dvou porodech a s přibývajícími povinnostmi se můj apetit zmírnil a sex mi stačil jednou týdně.

Vždycky jsme si potrpěli na doteky a polibky. Naše předehry byly právě o nich. Dokázali jsme se dlouhé minuty jen mazlit a líbat. Michal je totiž král polibků. Nikdy s nimi nešetřil. Kdykoliv jsme se loučili, byť třeba na pár minut, políbil mě. Jakmile se odněkud vrátil, po pozdravu následovala pusa. Bylo to tak automatické a přirozené.

Ještě rok po narození druhé dcery to tak fungovalo. Samozřejmě některé věci se změnily. Sex se plánoval z minuty na minutu. Hlavně podle toho, jak děti spaly. Už nebyl čas na dlouhé předehry a mazlení. Povětšinou jsme na to hned vlítli, aby se nestalo, že nás děti vyruší.

Líbání mi najednou přišlo divné

Společně s tím vymizely i naše polibky. Nejprve jenom v posteli. Jenže najednou jsme se přestali líbat úplně. Když přijde Michal z práce, houkne od dveří čau a jde na záchod. V ložnici před spaním koukáme do telefonů a sjíždíme sociální sítě. Pak se k sobě otočíme zády a beze slov usneme.

Možná bych to ani nezaregistrovala, nebýt jedné události. Opět se večer schylovalo k sexu. Michal si to chtěl evidentně užít, tak dětem zavřel dveře, které mají jinak pootevřené. Začala předehra a mně bylo najednou divně. Hladil mě po celém těle, jako kdysi. Bylo mi to nepříjemné, protože už jsem si zvykla na rychlovky.

No a pak! Pak mě začal líbat. Normálně mi to nesedlo a musela jsem ho odstrčit. ,,Co děláš?“ zeptala jsem se zděšeně. ,,Co by? Líbám tě. Vadí ti to?“ divil se. ,,Je to nějaký divný. Jako bych to nikdy nedělala,“ ucedila jsem. ,,Já ti řeknu přesně, jak dlouho jsme se nepolíbili. Je to bezmála devět měsíců,“ pronesl a odvalil se.

Nechci, aby se nám ze vztahu vytratilo i něco dalšího

,,Ty to počítáš?“ smála jsem. ,,Trápí mě to. Vždycky jsme se mazlili, líbali a já to měl rád. Teď mi to najednou nejde. Tak jsem to chtěl zkusit a máš pravdu, je to prostě divný,“ řekl a oba jsme tiše koukali do stropu. ,,Možná už jsme na to staří?“ pronesla jsem. ,,Možná. Nebo se už nemáme rádi?“ otázal se smutně Michal.

Myslím si, že láska u nás ve vztahu určitě je. Michala bych za nikoho nevyměnila. Jen se po těch deseti letech něco vytratilo. Neumím to přesně nazvat. Vášeň? Romantika? Něha? I když se může zdát, že jde o hloupost, trápí nás to. Co se totiž vytratí příště? Sex? Společná postel? Potřebujeme zjistit, proč to, co jsme měli tak rádi, nám najednou nejde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články