Iva (24): Rozešla jsem se s přítelem. Kamarádi mě přemlouvají, abych se k němu vrátila

Iva (24): Rozešla jsem se s přítelem. Kamarádi mě přemlouvají, abych se k němu vrátila
Zdroj: Freepik

Když se člověk odhodlá k rozchodu, měl by u svých přátel najít hlavně podporu. Iva ale našla opak. Když se konečně rozhoupala k odchodu od svého přítele, ze všech stran slyší, že to neměla dělat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 27. 04. 2022 07:00

S teď už bývalým přítelem Albertem (25) jsem chodila pět let. Je to dlouhá doba, během které jsme se nejen dobře poznali navzájem, ale známe i naše kamarády. Právě u nich jsem hledala po rozchodu s Albertem oporu.

Na začátku bylo vše perfektní

Od počátku našeho vztahu jsem byla do Alberta po uši zamilovaná. Měl rád společnost lidí a všichni okolo měli rádi jeho. Vždy na něm bylo znát, že si užívá pozornost, kterou mu okolí věnuje. Já jsem jeho pravý opak. Nerada jsem ve středu pozornosti, raději mlčím, poslouchám nebo pozoruji okolí.

Proto asi všechny tolik překvapilo, když jsme se s Albertem dali dohromady, jsme jak oheň a voda, každý je úplně jiný. Však protiklady se přitahují, a tak jsme na sebe narazili i my. Pět let nám to klapalo velmi dobře, až v poslední době nám to ve vztahu začalo skřípat.

Už jsem ho dál nesnesla

Přestali jsme si úplně rozumět. Najednou mě na Albertovi začaly neuvěřitelně štvát vlastnosti, které jsem předtím milovala. Když jsme byli v okruhu našich známých, bylo hrozné sledovat, jak si užívá pozornost, jak se vychloubá a před všemi se nakrucuje. Už jsem to dál nesnesla, a proto jsem přestala na společné akce s Albertem chodit.

Albert není nevšímavý a brzy si mého odtažitého chování všiml. Zeptal se mě, co se děje. „Už dál nesnesu, jak se před všemi předvádíš, když jsme někde venku mezi přáteli. Úplně na mě zapomínáš a jde ti jen o jejich pozornost," řekla jsem mu. Hrozně jsme se ten večer pohádali a rozhodli jsme se dát si pauzu.

Hledala jsem pomoc u kamarádů

Byla jsem ráda, že si konečně od něj můžu odpočinout, ale bylo mi jasné, že náš vztah už nikdy neslepíme zpátky. Pauzu jsem brala jako rozchod. I přesto všechno mi bylo smutno, a proto jsem hledala pomoc u svých kamarádů. Jenže to byli i jeho kamarádi. A já se nestačila divit, co mi řekli.

„Neměla ses s ním rozcházet. Albert je super a jestli má nějaké mouchy, měla bys to vydržet," řekli mi na rovinu. Jsem zklamaná z toho, že jsem u nich nenašla podporu a dávají přednost Albertovi. Asi to nebyli praví kamarádi. Teď si musím dát vetší pozor, koho si pustím k tělu.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články