Vlaďka (30): Kamarádka mi neustále někoho dohazuje. Nechápe, že jsem ráda sama

Vlaďka (30): Kamarádka mi neustále někoho dohazuje. Nechápe, že jsem ráda sama
Zdroj: Freepik

Kamarádi mají někdy neodbytný pocit, že vám ve všem musí pomáhat. Někdy je jejich starost příjemná, jindy zase velmi na obtíž. Vlaďka má problémy se svou nejlepší kamarádkou, která nechápe, že jí vyhovuje být single.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 15. 05. 2022 13:00

S Julií (30) se známe od střední školy. Chodily jsme do stejné třídy a snad už první den školy se z nás staly kamarádky. Naše přátelství trvá skoro patnáct let a nemůžu si přát lepší kamarádku. Je obětavá, laskavá a hodná. Někdy možná až příliš.

Neustále mi někoho dohazuje

Důvod, proč mě to teď štve, je jednoduchý. Neustále se mi snaží někoho dohodit. Nechápe jednoduchou věc, já muže ke svému životu nepotřebuji. To, že jsem sama, neznamená, že jsem nešťastná. Užívám si single života a v tuto chvíli nemůžu být šťastnější.

Já rozumím, že je pro ni nepochopitelné, že by někdo mohl být šťastný, i když je sám. Julie svou životní lásku poznala, když jí bylo osmnáct let. Ve dvaadvaceti měli svatbu a rok na to se jim narodil první syn. Pro ni je její muž a děti naprosto vším. A tak nechápe, jak já můžu být spokojená, když nemám to samé.

Jsem spokojená a single

Přitom nevydávám žádné signály, že bych byla nešťastná. Žiju si spokojený život s kočkou, chodím do práce, na večírky, cestuju, ale Julie má neustálou potřebu mě zachraňovat. Je to asi rok, co si usmyslela, že mi prostě musí najít chlapa. „Každý potřebuje najít lásku a já najdu tu tvou," řekla mi. Vůbec jí nedošlo, jak divně to zní.

Od té doby mi dohazuje kolegy z práce, nezadané bratrance a já už ani nevím koho dalšího. Prvních pár schůzek jsem přijala, aspoň jsem měla nějakou zábavu. Ale ani s jedním z nápadníků, které Julie vybrala, to nevyšlo. Nedávno přišla znovu s tím, že by mi ráda domluvila rande.

Pěkně jsme se pohádaly

Ale to už jsem nevydržela. „Mohla bys mi, prosím, přestat dohazovat každého moulu, kterého potkáš na ulici?" řekla jsem jí naštvaně. „Proč ti to tak vadí? Vždyť to s tebou myslím dobře, měla by sis někoho najít. Je ti třicet a pořádný vztah jsi měla naposledy před pěti lety," řekla mi. „Ale já žádný vztah nechci, jsem šťastná bez partnera a závazků, nechápu, co ti na tom tak vadí," odpověděla jsem uraženě.

„Chováš se jak ta nejhorší dohazovačka na světě," dodala jsem. Julie se na mě pěkně naštvala. Urazila se a od této naší menší výměny názorů jsem ji neviděla. Štve mě, že se hádáme kvůli takové malichernosti. Měla by pochopit, jak to chci já. A nezkoumat, co bych podle ní měla chtít.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články