Lucka (29): Můj vztah s kamarádkou je v ohrožení. Může za to její nevychovaný syn

Lucka (29): Můj vztah s kamarádkou je v ohrožení. Může za to její nevychovaný syn
Zdroj: Freepik

Lucka už se dál nemůže dívat na to, jak její dlouholetá kamarádka Tereza toleruje chování svého syna. Ten hrozně rád ubližuje Lucčině malé dceři. Došlo to až tak daleko, že se přestaly stýkat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 05. 2022 10:00

I když mám svoji kamarádku Terezu (31) fakt ráda, naše přátelství se rozpadá. Může za to její nevychovaný a místy i zlý syn Tomáš (7). Ten ustavičně ubližuje mé dceři Janě (5). Nejhorší na tom je, že Tereza dělá, že to nevidí.

Kamarádčin syn je hrozně nevychovaný

S Terkou se známe téměř patnáct let. Je to ta blízká kamarádka, za kterou jsem šla vždycky, když mě něco trápilo. S láskou mě vyslechla a společně jsme pak hledaly řešení problému. Máme společného koníčka - vše kolem fitness. Myslela jsem si, že naše přátelství nemá co ohrozit.

V tom jsem se ale spletla. Její syn Tomáš je nevychovaný a zlý spratek, kterého už dále odmítám snášet. Všechno začalo před dvěma lety. Naše rodiny byly na společné dovolené. Můj manžel Jirka si velmi rozumí s Terezčiným manželem. Celé se to tvářilo jako idylka, která ale nedopadla dobře.

Pětiletý Tomáš na dovolené v jednom kole ubližoval tehdy tříleté Janičce. Když si myslel, že se nikdo nedívá, klidně ji schválně shodil z houpačky. Pak tvrdil, že spadla sama. Věřila jsem mu, dokud jsem to neviděla na vlastní oči. Jakmile jsem viděla, že ji shazuje schválně, okřikla jsem ho. „Nech je, vždyť si hrají," řekla Tereza a přehlížela, že je malý Tomáš zlobivý.

Kamarádka svého syna nikdy neokřikne

Během dovolené se několikrát stalo, že Jana přišla s pláčem, protože jí Tomáš něco provedl. S manželem jsme to tenkrát řešili jen okrajově. Jenže od té doby se celá situace zhoršila. Jakmile jdeme s Terezou a jejím synem ven, stane se nějaký malér. Tomáš do Jany najede koloběžkou, shodí ji a ještě na ni plivne.

Zatímco já to chci řešit, Tereza to ledabyle přehlíží. Pořád jsem si říkala, že jsem možná jen přecitlivělá a dělám z komára velblouda. Jenže ta Terezina nedůslednost a laxnost dělá všechno horší. Když se Jana začala bránit, nastoupila na ní. „Nemůžeš po Tomáškovi házet písek, to se nedělá," hubovala.

„On si ale začal, tak jsem mu tu oplatila," hájila se Jana. To už ale Tereza dělala, že neslyší. Začala jsem si na Toma dávat pozor a nenechám ty dva bez dozoru. Naše společné odpoledne jsou pro mě jako za trest. Tomáš po Janě vyloženě jde a všechno mu prochází. Nedávno jsem Terce naznačila, jestli jí to přijde v pořádku.

Za konec přátelství může kamarádčin syn

„Nepřijde ti, že je Tomáš na Janu zlej?" zeptala jsem se. „Jsou to děti a ty se škorpí," opět zlehčovala situaci. „Mě ale přijde, že jí to dělá naschvál," pokračovala jsem. „Asi se mu Jana líbí. Vždyť je to pěkná holka," smála se. Před pár týdny mi došlo, že už takhle dál nemůžu. Tomáš držel Janě hlavu pod vodou a náramně se tím bavil.

Mě bouchly saze a přede všemi jsem mu vynadala. Běžel s pláčem k Terce, že jsem na něj zlá. „Bylo to nutný?" reagovala. „Topil mi Janu. Někdo už musel něco udělat," rozčílila jsem se. Tohle pro mě byla poslední kapka. Od toho incidentu se Terce vyhýbám. Mám ji ráda, ale nenechám jejího syna, aby dále ubližoval mému dítěti. Pokud se mě zeptá, proč se spolu nebavíme, jsem připravena říct jí pravdu. I když nebude zrovna příjemná. Jako máma mě musí pochopit. Své dítě budu bránit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články