Vendula (36): Po roce se mi ozvala kamarádka, že se musíme sejít. Překvapilo mě, co jsem se dověděla

Vendula (36): Po roce se mi ozvala kamarádka, že se musíme sejít. Překvapilo mě, co jsem se dověděla
Zdroj: Freepik

Vendula se Šárkou byly dlouholeté kamarádky. Jejich přátelství se ocitlo na bodu mrazu v momentě, kdy se Šárce začalo dařit. Vendulu ponižovala a dávala jí najevo, že ona je něco víc. Proto se s ní Vendy přestala bavit. Po roce se ale Šárka Vendule ozvala, že se s ní potřebuje nutně sejít.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 03. 2022 13:00

Moje dlouholeté přátelství se Šárkou (34) nabralo poslední roky špatný směr. Neustále se nade mnou povyšovala a dávala mi najevo, že je něco víc. Pořád vyzdvihovala, jak je její manželství spokojené a harmonické. Když mi došly síly, přestala jsem se s ní stýkat. Dnes, když se rozvádí, se nestyděla ozvat a požádat o pomoc.

Sotva se kamarádce začalo dařit, pohrdala mnou

Nemyslím si, že taková byla vždycky. Její postoj ke mně se změnil v době, kdy se jí dařilo. Začala zastávat vysoký manažerský post. Najednou brala víc peněz a musela to dávat všem na odiv. S manželem Rudolfem dvakrát do roka létali do zemí, o kterých já si mohla nechat jen zdát. Nicméně ani na okamžik jsem jí nezáviděla.

Její štěstí jsem jí ze srdce přála. Jen bylo čím dál těžší s ní vyjít. To její věčné povyšování se nade mnou a mojí rodinou mi vadilo. ,,Jak můžete takhle bydlet? Měla bys rozjet nějakou rekonstrukci,“ ohrnovala nos nad naším bytem. ,, A vy letos zase nikam nejedete? My s Rudolfem dáme asi Dubaj,“ chlubila se.

Je pravda, že s manželem Honzou (40) na tom nejsme finančně zrovna nejlíp. Zaplatíme životně důležité věci, ale na nadbytečnosti nám finance nezbývají. Troufám si ale říct, že jsme spokojená rodina. Ke štěstí nám stačí týdenní dovolená na Lipně. Pro nás je nejdůležitější zdraví našich dětí, což Šárka nedokázala pochopit. Ona se ke svým dětem chovala dosti chladně.

Po roce, co jsem ji odstřihla, se najednou ozvala

Když začala kritizovat i to, jakou používám barvu na vlasy a jak se oblékám, došla mi trpělivost. Aniž bych jí cokoliv řekla, začala jsem se jí cíleně vyhýbat. Šla jsem na skleničku raději s někým, kdo o to vážně stál a nevadilo mu, že žiji ve starém bytě. Nafoukané Šárce to ale nedocházelo a dál mi volala. Až asi po třech měsících ji to trklo.

Přišla mi od ní SMS zpráva. ,,To jsi teda kamarádka, když se neumíš ozvat. Končím s tebou,“ stálo v ní a já se musela smát. Já s tebou skončila už dávno, pomyslela jsem si. Čas plynul a já si na Šárku po čase ani nevzpomněla. Bylo mi bez ní líp. Nemusela jsem poslouchat tu věčnou kritiku mé osoby. Když se mi po roce nulového kontaktu objevil na telefonu příchozí hovor s jejím jménem, zaváhala jsem.

Šárka mi do telefonu brečela a prosila, že se musíme nutně vidět. Šla jsem jenom proto, že byla neodbytná. Sešly jsme se v kavárně. Místo vyšňořené paničky přišla ubrečená troska. Hned mi padla kolem krku. ,,Jsem tak ráda, že jsi přišla,“ štkala a já čekala, co z toho vyleze. ,,Rudolf má milenku,“ spustila, ,,požádal o rozvod.

Omluvila se a já se jí rozhodla pomoci

Já v prvních minutách mlčky seděla. Nevěděla jsem, co se ode mě čeká. ,,Chápeš to? On mě prostě jen tak opustí a vymění za mladší model?“ hroutila se. ,,Ještěže tě mám. Jsi jediná kamarádka, která mi zůstala,“ pronesla. Původně jsem ji v tom chtěla nechat vykoupat, ale opět se ozvala moje mírná povaha.

,,Pomůžu ti. Spolu to zvládneme,“ ujistila jsem ji. ,,Vendy, já vím, že jsem se chovala jako kráva. Teď mě to moc mrzí. Odpusť mi to,“ vyznala se. Asi jsem úplně blbá, ale já jí to uvěřila. Na čas se k nám s dětmi nastěhovala, aby měla prostor se srovnat. Přišla totiž i o práci a jen tak tak vyžije. Doufám, že už ví, že peníze nejsou všechno. Štěstí se za ně koupit nedá.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články