Ladislav (29): Partnerka zapomněla na stole účtenku. Díky tomu jsem zjistil, kam mizí naše peníze

Ladislav (29): Partnerka zapomněla na stole účtenku. Díky tomu jsem zjistil, kam mizí naše peníze
Zdroj: Freepik

Peníze nejsou všechno, to chápe asi většina lidí, ale pokud jich máte málo, je dobré více přemýšlet o finančním rozpočtu domácnosti. Tak to bere i Ladislav. Bohužel jeho partnerka to má jinak.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 12. 2021 12:00

S Viktorií (25) chodím necelý rok a půl. Seznámili jsme se prostřednictvím kamarádů. Zaujala mě na první pohled, byla to neskutečná kočka. Je štíhlá, má krásný obličej a obléká se naprosto dokonale. Spousta mužů na ní může oči nechat a já jsem jedním z nich.

Rozhodli jsme se pro společné bydlení

Překvapilo mě, že si ze všech nápadníků vybrala zrovna mě. Nejsem žádný hezoun. Určitě by mohla mít nějakého namakaného svalovce z fitka. Ten by se k ní možná hodil víc než já.

My si ale ve spoustě ohledů prostě sedli. Krásně se mi s ní povídalo, a tak jsme se po půl roce rozhodli si najít společné bydlení. „Můžeme si vzít menší byt, aspoň trochu ušetříme,“ navrhl jsem jí a Viktorie souhlasila.

Přestáváme to finančně zvládat

To jsem ale ještě nevěděl, do čeho jdu. Po půl roce společného bydlení jsem zjistil, že i tak máme problém vyjít s penězi. Vůbec jsem nechápal, kam všechno, co vyděláme, mizí. Především šlo o problém Viktorie. Původně jsme si nájem a všechny poplatky spojené s bydlením dělili napůl, ale dlouho to nevydrželo. „Myslíš, že bys mi mohl půjčit tři tisíce na nájem? Jsem tenhle měsíc nějak švorc,“ zeptala se mě jednou Viktorie.

Peníze jsem jí půjčil, ale stejný vzorec se opakoval ještě několikrát. Viktorie za mnou pravidelně chodila, jestli bych jí nemohl půjčit. Ani nemusím dodávat, že žádné vracení peněz se nekonalo.

Už vím, kam mizí peníze

Až nedávno mi došlo, proč je Viktorie pořád na dně. Viděl jsem totiž účet, který náhodou nechala na stole. Utratila nejméně 3 tisíce za krémy, šminky a já nevím, co ještě. „To je všechno pro tebe?“ zeptal jsem se. „No jasně,“ odpověděla. „Copak si myslíš, že vypadám takhle zadarmo? Stojí to spoustu peněz,“ dodala.

A v tu chvíli jsem pochopil, proč máme takové finanční problémy. Viktorie většinu svých peněz utratí za blbosti. Nechápu, že jsem byl předtím tak slepý a neviděl to. Ale teď vím, že takhle to dál nejde. Pokud nezačne přispívat rovným dílem do rozpočtu, nevím, jak dlouho to utáhnu sám.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články