Pavel (29): Žárlím na novou kamarádku své přítelkyně. Mám pocit, že chodí spíše s ní

Pavel (29): Žárlím na novou kamarádku své přítelkyně. Mám pocit, že chodí spíše s ní
Zdroj: Freepik

Pavel si s Klaudií namaloval růžovou budoucnost. Plánoval svatbu, domeček a děti. Jenže pak si Klaudie našla novou kamarádku a všechno se změnilo. Pavel je pořád sám, holky tráví veškerý svůj volný čas spolu. A nic z toho, co měli v plánu předtím, už pravděpodobně není reálné.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 04. 2022 07:00

Ještě do nedávna bych mohl říct, že jsem ve vztahu s Klaudií (26) spokojený. To se ale změnilo od chvíle, co se spřátelila s Eliškou (28). Právě s ní tráví veškerý svůj volný čas. Já jsem se přistihl, že na Elišku žárlím. Když jsem přítelkyni řekl, aby se mnou trávila více času, vysmála se mi.

Přítelkyně si našla novou kamarádku

S Klaudií jsme spolu teprve tři roky. Pro někoho hodně, pro někoho málo. Já už vztah takové délky považuji za vážný. Vidím Klaudii jako svou manželku a matku mých dětí. Myslím, že ještě nedávno to měla dost podobně. Měli jsme veliké plány. Zvažovali jsme i hypotéku na menší domeček.

Hned na to měly následovat děti. Namalované jsme to měli hezky, to je pravda. Teď jsou moje vize v ohrožení. Může za to nová sousedka, která se nastěhovala do našeho paneláku. Jednou se ty dvě potkaly na chodbě a od toho dne jsou pořád spolu. Nejprve se oťukávaly nad skleničkou vína, kde zjistily, že si jsou téměř ve všem podobné.

Zajímají se o stejnou hudbu, obě jsou zblázněné do módních trendů. Mají rády stejné filmy. Zprvu jsem neměl pocit, že bych se měl cítit ohrožen. Má novou kamarádku, co je na tom... Byl jsem vlastně rád, že je z nového přátelství tak nadšená. Začala totiž poměrně často vyrážet ven. To bylo kino, posilovna nebo dýchánek u Elišky doma.

Přítelkyně už na mě nemá čas

To, že je něco špatně, jsem zjistil po třech měsících, když jsem chtěl s Klaudií někam vyrazit. „Promiň, já dnes nemůžu. Jdeme s Eliškou do saunového světa a pak zase do kina," odbyla mě. „A večer bys měla čas?" zajímal jsem se. „Asi ne, vypadá to, že budu u Elišky i spát," dodala a vyplula ze dveří. „Taky se měj hezky," pronesl jsem ironicky k zavřeným dveřím.

Byla sobota, a já byl sám. Nikdy předtím mi to neudělala. Vždycky jsme měli víkendy pro sebe. V týdnu toho času moc nebylo, ale víkendy byly naše. Najednou se všechno točilo kolem Elišky. Začaly spolu jezdit i na wellness víkendy. Já jsem pořád sám. Když mi došla trpělivost, řekl jsem Klaudii, že mi to takhle nevyhovuje.

„Kdy budeš mít čas i na mě? Na nás? Nepamatuji si, kdy jsme spolu někde byli naposledy," postěžoval jsem si. „Prosím tě, snad bys nežárlil," odsekla mi. „Možná jo. Chtěl bych s tebou být také," udělal jsem na ni smutné oči. Místo pochopení se do mě pustila: „Tak jdi také s někým ven. Máš snad dost kamarádů, ne?"

Partnerka kvůli kamarádce zahodila naše plány

Kamarády sice mám, to se Klaudie nemýlí. Mám ale také přítelkyni, kterou poslední dobou potkávám jen ve dveřích. Chybí mi naše večery u dobrého filmu a s kvalitním vínem. Ona na mě prostě vůbec nemá čas. A ano, žárlím. Závidím Elišce, že je s Klaudií víc než já. Jen z principu tu holku nemám rád. Klaudie se teď dokonce začala cukat, co se týče koupě baráčku.

Chtěla by zůstat tam, kde jsme. Je mi naprosto jasné proč. Chce být Elišce co nejblíž. Stěhování je jediná šance, že bude Klaudie zase jen moje. Akorát teď nejsem v dobré pozici, abych něco určoval. Ona ve všem poslouchá Elišku. Možná to zkusím přes ni, aby mi Klaudii alespoň občas půjčovala. Snad se tím něco změní.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články