Lucka (23): Kamarádka si vymýšlela, že ji přítel terorizuje. Její důvod mě zaskočil

Lucka (23): Kamarádka si vymýšlela, že ji přítel terorizuje. Její důvod mě zaskočil
Zdroj: Freepik

Lucka s Gábinou byly nejlepšími kamarádkami. Když si obě našly partnery, věci se změnily. Gábina se přiznala, že ji Tomáš terorizuje. Lucka jí nabídla nonstop pomoc, jenže Gábina to zneužívala. Lucka zažila šok, když prasklo, že je to celé vymyšlené.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 06. 2022 10:00

Nikdy bych neřekla, čeho je moje nejlepší kamarádka Gábina (24) schopná. Velmi dlouho ze sebe dělala obětního beránka ve vztahu s Tomášem (23). Byla jsem jí podporou 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a dodávala jí odvahy, aby ze vztahu odešla. Kdybych jen tušila, že si to celé vymyslela, aby byla středem pozornosti…

Své nejlepší kamarádce jsem bezmezně věřila

Gabča pro mě byla vždycky něco jako sestra, kterou jsem ve skutečnosti neměla. Vzájemně jsme se ve všem podporovaly a věřily si. Když jsem se v něčem nedokázala rozhodnout, u Gabči jsem vždycky našla porozumění. Nikdy jsem si žádnou kamarádku nepustila k tělu takhle blízko. Byla jsem přesvědčena do morku kostí, že od ní mě zrada nikdy nečeká.

Když se seznámila s Tomem, měla jsem obavy, jestli ještě bude mít čas na mě. Když je člověk čerstvě zamilovaný, chce být jen s partnerem. Několik měsíců bylo všechno při starém. Pořád jsme spolu chodily pařit, nebo jely na prodloužený wellness víkend. Právě tam jsem poznala i já svého milého.

Emil (28) tam byl se svým otcem, který si akorát prošel rozvodem. Padli jsme si hned do noty. Z pobytu jsme odjížděli ruku v ruce. Já si v hlavě malovala rande ve čtyřech a společné dovolené. Přišlo mi naprosto skvělé, že já i moje nejlepší kamarádka máme vztah ve stejnou chvíli.

Kamarádka tvrdila, že ji přítel terorizuje

Gábina se ale začala měnit. Byla často zamlklá a bylo vidět, že není ve své kůži. „Děje se něco?" zeptala jsem se jednou. Odpověděla vyhýbavě a já poznala, že se něco stalo. „Něco s Tomášem?" vyzvídala jsem. „To je jedno," odbyla mě. „Jsem tvoje nejlepší kamarádka. Koukej mi teď hned říct, co se děje," vyzvala jsem ji.

Když mi začala vyprávět, jak ji Tom psychicky terorizuje, spadla mi brada. „Hlídá mi telefon a zprávy. Bez jeho svolení nikam nesmím. Bojím se ho," svěřila se. „Panebože, tak odejdi," vyjekla jsem. „To není tak jednoduchý. Víš, on mě vydírá," špitla smutně. „To snad ne. Nesmíš s ním zůstat," prosila jsem ji.

Není nic horšího, než se dívat, jak trpí kamarádka. „Jsem tady pro tebe 24 hodin denně a 7 dní v týdnu, jasný? Kdyby něco, volej nebo přijeď," dala jsem jí najevo podporu. Následující měsíce jsem byla skutečně vrba a to nonstop. Gábina mi volala i ve tři ráno a svěřovala se, co se zase stalo. Občas mi její výpovědi neseděly, ale nechtěla jsem dát najevo, že mám pochyby.

Kamarádka mi lhala, aby o mě nepřišla

Její problémy ale začaly zasahovat do mého vztahu s Emilem. Vadilo mu, že mi Gábina pořád volá. Všechno jsem mu řekla. A i jemu některé věci neseděly. Čím dál, tím víc jsem si myslela, že mi Gabča lže. Nakonec to Emil vyřešil za mě. Zašel s Tomem na pivo a narovinu se ho zeptal, co se u nich děje. Když mi říkal, že ho Gábina utiskuje a vlastně je to u nich doma celé naopak, zuřila jsem.

Na nic jsem nečekala a zeptala se jí, kde je pravda. Vytušila, že nemá kam uhnout. Přiznala, že si to celé vymýšlela, abych o ni nepřestala jevit zájem. Bála se, že když mám Emila, už nebude na prvním místě. Nejprve jsem byla rozhodnutá, že je mezi námi konec. Pak mi ale došlo, že mě má asi vážně ráda. A zkrátka se bála. Odpustila jsem jí a doufám, že už to nikdy neudělá. Naše přátelství trvá dál, i když s trochu větší opatrností.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články