Sabrina (26): Nejlepší kamarádka mě nepozvala na svou svatbu, důvod mi vyrazil dech

Sabrina (26): Nejlepší kamarádka mě nepozvala na svou svatbu, důvod mi vyrazil dech
Zdroj: Freepik

Sabrina se velmi zklamala ve své kamarádce Týně. Když se vdávala, Týna na její svatbě nesměla chybět. Obráceně to ale bylo jinak. Týna utajila před Sabrinou nejen přípravy na svatbu, ale i samotný obřad. Důvod ji přiměl jen nevěřícně kroutit hlavou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 06. 2022 10:00

Moje nejlepší kamarádka se nedávno provdala, ale beze mě. To, že je z ní vdaná paní, jsem se dozvěděla ze sociálních sítí. Když jsem zjistila, proč mě nepozvala, vjel do mě vztek a smutek zároveň. Teď se ukáže, jak pevné je naše přátelství.

Nejlepší kamarádku jsem na svou svatbu pozvala

Kristýna (26) je moje dlouholetá kamarádka ze základní školy. Naše přátelství splňovalo všechno, co takové opravdové kamarádství má mít. Důvěru, lásku a vzájemné pochopení. K tomu nás ještě spojil velký koníček, což je tanec. Společně jsme docházely na hodiny latinskoamerických tanců. Radily jsme i ohledně mužů a já věřila, že jsme skutečné kamarádky.

Já jsem se vdávala jako první. Bylo hned jasné, kdo na mé svatbě nesmí chybět. Nutně jsem potřebovala, aby mě Týna celými přípravami doprovázela. Jezdila se mnou po svatebních salónech, vybírala papír na svatební oznámení. Dokonce mi sehnala známou, která vyšvihla úžasný svatební dort.

Týna stála v první řadě, společně s mou rodinou. Byla jsem neskonale vděčná za to, že byla v tak důležitý den se mnou. S mým manželem Lukášem si rozumí, i za to jsem velmi ráda. Bylo pro mě velmi důležité, aby si ti dva rozuměli. Pevně jsem věřila, že až se ona jednoho dne bude vdávat, budu taktéž součástí toho všeho.

Kamarádka přede mnou utajila svatbu

To se ale nestalo. Týna mi téměř půl roku lhala do očí a tajila svou svatbu. To, že se provdala, jsem se dozvěděla o pár dní později. A ještě ke všemu ze sociálních sítí, kam dala fotografie. Zírala jsem na její album jako blázen. „Ona se vdala a mě nepozvala?" divila jsem se nahlas. Nemohla jsem tomu uvěřit. Jak mi to mohla udělat? Propukla jsem v pláč.

Opakovaně jsem brala do ruky telefon, abych se jí zeptala. Nicméně moje hrdost, možná částečně i strach, mi nedovolila hovor uskutečnit. Rozhodla jsem se, že počkám, až se ozve sama. Trvalo to téměř měsíc. Přišla mi od ní zpráva s pozváním na večeři. Velmi ublíženě jsem se dostavila a čekala co bude.

Týna si hned vzala slovo. „Asi se ptáš, proč jsi nebyla na mé svatbě, viď?" začala s tím sama. Pokývala jsem hlavou. „Nebudu chodit kolem horké kaše," pokračovala. „On tě totiž Dalibor nesnáší a zakázal mi, abych tě pozvala," přiznala se. „Aha," odsekla jsem. „Zlobíš se hodně?" vyzvídala. „Co myslíš?" pronesla jsem ironicky.

Bojím se, že takovou zradu naše přátelství neustojí

„Jasně že se zlobím. Proč jsi něco neřekla? Chodila jsi kolem mě, nic jsi neřekla..." vjel do mě vztek. „Nešlo to, promiň," snažila se mě uklidnit. „Já tě na své svatbě měla. A víš proč? Protože mi na tobě záleží, ale jak se zdá, ty to máš jinak," pronesla jsem naštvaně a odešla. Týna na mě ještě něco volala, ale já se ani neohlédla.

Myslela jsem si, že jsme kamarádky a že svatbu před sebou tajit nebudeme, ať se děje, co se děje. Už jsem se smířila s tím, že mě nepozvala, ale asi se nesmířím s faktem, že mi dokázala lhát. Naše přátelství teď prochází těžkou zkouškou a jen čas ukáže, jestli bylo tak pevné, jak jsem si původně myslela.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články