Marta (38): Tchyně se nechává dotovat od mého manžela. Štve mě, že má víc kabelek než já

Marta (38): Tchyně se nechává dotovat od mého manžela. Štve mě, že má víc kabelek než já
Zdroj: Freepik

Marta měla o své tchyni vždycky dobré mínění. To se ale nedávno změnilo. Ukázalo se totiž, co všechno jí Martin manžel Vráťa vlastně platí ze společných peněz. Nikdy neprozradil, že svou matku už roky dotuje. Marta si teď přeje, aby toho nechal. On však má pocit, že to matce dluží.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 08. 2022 10:00

Odhalení, že se tchyně Nataša (60) nechá od mého manžela finančně dotovat, mě hodně zaskočilo. Měla jsem ji za slušnou a poctivou ženskou. Manžel Vráťa (40) nechce pochopit, že není třeba, aby jí kupoval drahé kabelky, nebo pomáhal se splátkami na auto.

Tchyně si nechává platit auto

Hned na úvod bych ráda řekla, že jsem proti tchyni nikdy nic neměla. Myslím si, že jsme měly jedna na druhou štěstí. Co jsme s Vráťou spolu, nebyl mezi námi žádný větší problém. Jasně, občas kritizovala výchovu, nebo to, jak žijeme. Nic, co by se nedalo snést. Konec konců moje máma je také taková. Když to vezmu kolem a kolem, máme s Natašou fajn vztah.

O to hůř teď snáším zjištění, že ji můj manžel dlouhodobě dotuje. Zjistila jsem to úplnou náhodou. Tchyně si totiž pořídila nové auto. Vráťa byl od začátku u toho. Jezdil s ní po bazarech. Žila jsem v tom, že hlavně z toho důvodu, aby se nenapálila.

Auto má téměř rok, ale splátku na něj zaplatila sotva jednou. Manžel si totiž vzal půjčku na sebe. Matka mu slíbila, že si ji bude platit sama. Jenže skutek utek. Auto je hrazené z našich společných peněz. Mě se nikdo neptal, zda s tím souhlasím. Protože kdyby k tomu došlo, má odpověď by byla jednoznačná. Pokud chtěla auto, měla si dopředu spočítat, jestli na něj má.

Tchyně nás finančně vysává

Ale pozor! Tím ten sponzoring nekončí. Když jsem přišla na auto, zajímala jsem se dál. Tchyně byla dva roky po sobě na dovolené v Egyptě. Nikdy jsem se neptala, kde na to vzala. Manžel vždycky tvrdil, že má máti peníze stranou. Vedle jak ta jedle. Opět jsme její válení u moře platili my. Ona si zaplatila taxi na letiště a zpět, to bylo všechno.

A je toho ještě víc. Tchyně si ráda hraje na dámičku. To jí nikdo nebere. Musí na to ale mít. Sbírku luxusních kabelek nemá ze své kapsy. Opět jsme to platili my. Ani se mi nechce počítat, kolik už jsme do ní za poslední roky vrazili. Nejhůř je mi z toho, že mi to manžel neřekl. Roky mi lhal a vesele dotoval život své maminky.

Ona se nemá špatně. Ještě pořád chodí do práce. A co vím, tak má slušnou výplatu. Takže mě vážně zaráží, proč manžela a vlastně i nás vysává. Máme dvě děti. Platíme jim kroužky, tábory a tak dále. V dnešní době jeden nikdy neví, co bude druhý den. Takže jsem manžela požádala, aby dotování matky ukončil.

Manžel na tom nevidí nic špatného

On se mi ale postavil. Uvedl, že je to jeho máma a že jí to zkrátka dluží. „Ona mě vychovala, šatila a milovala. Tohle je jediný způsob, jak jí to mohu vrátit," hájil se. „Ona chce něco za to, že tě měla? To snad nemyslíš vážně. Postarat se o své dítě je úděl každého rodiče, proboha," rozčilovala jsem se. Ale nepochodila jsem.

Jediná změna nastala v tom, že už neodchází peníze z našeho společného účtu. Vráťa má ještě jeden svůj. A z něj dál platí své matce různé výmysly. Kdyby byla stará a neměla co do pusy, tak nic neřeknu. Ale ona má víc bot než já. Nechápu, kam dal manžel zdravý rozum.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články