Darina (31): Tchyně špehovala, co děláme v ložnici. Vymyslela jsem na ni takovou lest, že pelášila pryč

Darina (31): Tchyně špehovala, co děláme v ložnici. Vymyslela jsem na ni takovou lest, že pelášila pryč
Zdroj: Unsplash

Darina poskytla azyl své tchyni, protože její dům se zrovna zateploval. Věděla, že to nebude pohodové soužití. Nevěděla však, že se tchyně nebude stydět poslouchat přes dveře ložnice. Nakonec udělala něco, co ji vyhnalo dřív, než bylo v plánu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 07. 2022 13:00

I když jsem věděla, že je u nás tchyně Ludmila (57) jen dočasně, lezla mi krkem. Přistihla jsem ji totiž, jak poslouchá přes dveře ložnice. Sice se to snažila zakamuflovat, ale je mi jasné, že byla zvědavá, co tam děláme. Tak jsem vymyslela lest.

Tchyně u nás dočasně bydlela

Když za námi tchyně na začátku roku přišla s tím, že by u nás přes léto potřebovala bydlet, nadšená jsem nebyla. Barák, kde žije, se měl zateplovat. A ona odmítala poslouchat vrtání a bát se, kdo jí vidí do oken. Manžel Luděk její prosbu vyslyšel a nabídl jí u nás azyl. Pořád jsem doufala, že se tak nestane, ale to jsem byla bláhová.

Na začátku června se k nám nastěhovala. Vyklidili jsme pro ni jeden pokoj, aby měla soukromí a cítila se jako doma. Předstírala jsem, že jsem ráda, že jí můžeme pomoct, ale pravda to nebyla. Ludmila je přesně ten typ tchyně, kterou doma prostě nechcete. Do všeho strká nos, všechno ví nejlíp a neví, kdy je dost.

Luděk se ze začátku hodně snažil, aby byl doma klid. Ví totiž, že jsem horká hlava a pro ostré slovo nejdu daleko. O své matce zase ví to, že nezná hranice slušnosti. Ze začátku se držela zpátky. Nechala mě vařit a do ničeho nestrkala ten svůj zvědavý čumák. Jenže po čase se asi začala nudit, a tak šmejdila.

Tchyně měla ucho nalepené na dveřích ložnice

Nejednou jsem našla rozházené naše dokumenty, což jsou věci, do kterých jí vážně nic není. Aniž by se zeptala, začala mi to doma přerovnávat podle sebe. Vzhledem k tomu, že u nás měla být jen dočasně, mlčela jsem. Občas jsem pronesla nějaký vtípek, aby věděla, že o ní vím. Pořádně to přehnala, když jsem ji poprvé nachytala u našich dveří.

Už jsme s Luďkem leželi v posteli a chtěli se pomilovat. Jenže jsem z dětského pokoje zaslechla kašel a chtěla se tam jít podívat. Otevřela jsem dveře ložnice a tchyně akorát uskočila a dělala, že jí něco spadlo na zem. „Co ty tady?" zeptala jsem se. Koktala, že ztratila kontaktní čočku, a tak ji hledá. Nevím ale, proč zrovna u našich dveří.

I když jsem si myslela své, nechala jsem to být. Jenže ono se to opakovalo. Sotva jsme s manželem ulehli do postele, už jsem slyšela kroky u našich dveří. Měla jsem dokonce pocit, že měla vyloženě nalepené ucho na dveřích a poslouchá. Před manželem jsem nic neříkala, protože by zase tvrdil, jak na ni nasazuji.

Moje lest vyšla lépe, než jsem čekala

A tak jsem v ložnici vytáhla téma právě o ní. „Nemáš pocit, že tvoje máma nějak sešla? Má hrozně šedin a přijde mi zanedbaná," řekla jsem nahlas. „Myslíš? Možná jo, táhne jí na šedesát, viď, tak se není čemu divit," odpověděl, aniž by věděl, že hraje hru. „No jo, už je asi vážně stará," pronesla jsem.

Druhý den tchyně mazala ke kadeřnici a na manikúru a pedikúru. Koupila si nové šaty a nakonec řekla, že zbytek rekonstrukce stráví se známou v lázních. Musela jsem se tomu smát. Aniž bych to tak plánovala, zbavila jsem se jí dřív. A ještě s grácii. Možná jí to nakonec prospěje. A snad už ví, že cizí hovory se neposlouchají.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články