Bronislava (32): Tchyně mě obvinila z krádeže. Nakonec se ukázalo, že ji obírá vlastní krev

Bronislava (32): Tchyně mě obvinila z krádeže. Nakonec se ukázalo, že ji obírá vlastní krev
Zdroj: Freepik

Bronislava zažila horké chvilky, když ji tchyně obvinila z krádeže peněz. Byla to velmi prekérní situace, protože tchyně si stála za svým. A Broňa taky. Nakonec se ukázalo, že tchyni krade peníze její dcera, na kterou do té doby nedala dopustit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 07. 2022 07:00

Tchyně Milada (58) na mě po svatbě nenechala niť suchou. Měla radost, když našla cokoliv, za co si mě mohla vychutnat. Nedávno však překročila pomyslnou hranici slušnosti. Obvinila mě z krádeže. Málem se jí podařilo to na mě hodit. Nakonec se ke všemu přiznala její vlastní dcera.

Tchyně proti mně začala zbrojit

Znáte to. S tchyněmi to nikdy není lehké. Já si ze začátku myslela, že s Miladou nebudu mít problém. Tvářila se jako pohodářka, která nějaké zákeřnosti nemá zapotřebí. Doufala jsem, že mezi námi bude panovat přátelský vztah. Proti svatbě nic neměla a já s žádnou válkou nepočítala. Jenže právě po svatbě se Miladino chování změnilo.

Z ničeho nic upozorňovala na každou moji chybu či šlápnutí vedle. Hlavně v době, kdy jsem hledala práci po mateřské. Snažila se ze mě udělat neschopného člověka. „To víš, dneska už nikdo na matky s dítětem není zvědavý," komentovala další můj neúspěch. Jako naschvál jsem téměř půl roku nemohla najít práci.

Když jsem měla pohovor, ona mi hlídala syna. Já jí ho dovezla, odjela na pohovor a odpoledne se pro něj vrátila. To už tam byla její dcera Michaela (28). My dvě jsme se nikdy moc nemusely. U ní jsem zase měla pocit, že na mě žárlí a nic mi nepřeje. Milada na svou dceru nedala dopustit.

Tchyně mě obvinila z krádeže

Tam nevadilo, že je Míša déle jak rok bez práce. To si Milada dokázala obájit. „To víš, Míša nemůže dělat jen tak něco," hájila její nezaměstnanost. Než abych se k tomu vyjadřovala, raději jsem mlčela. No a nedávno mi zase měla Milada hlídat syna. Už ve dveřích byla divná. Nemluvná a jakoby naštvaná.

„Až se vrátíš, musíme si promluvit," řekla a práskla mi dveřmi před nosem. Nechápala jsem, o co jde. Už tak jsem byla nervní z dalšího pohovoru. A ještě naštvaná tchyně. Pohovor zase nedopadl dobře a do toho na mě tchyně vybalila něco, čemu jsem nechtěla věřit. „Nebudu chodit kolem horké kaše," začala. „Vždycky, když tu seš, zmizí mi peníze," dodala a mě polilo horko. „A co s tím mám společného já?" nechápala jsem.

„Jen se nedělej. Nemáš práci," rozvíjela svou teorii. „Určitě se ti nějaká koruna navíc hodí, ne?" obvinila mě z krádeže. „Počkej, ty si jako myslíš, že ti kradu peníze?" ověřovala jsem si její sdělení. „Jsem si tím naprosto jistá," řekla jasně. „Tak to si mě s někým pleteš. Nejsem žádná zlodějka a za tím si stojím," hájila jsem se.

Peníze jí kradla vlastní dcera

„Chci, abys mi do týdne peníze vrátila, jinak to řeknu Vaškovi," vyhrožovala mi. „Řekni mu co chceš. Já nic neudělala," stála jsem si za svým. Týden od tohoto rozhovoru za mnou přišel Vašek. „Máma říká, že jí bereš peníze. Je to pravda?" zeptal se opatrně. „Ne. Řekla jsem to jí a říkám to i tobě. Nejsem žádná zlodějka," pronesla jsem naštvaně.

V rodině zavládlo ticho. Tchyně se neozývala a Vašek nevěděl, co si myslet. Čekala jsem na omluvu tři měsíce. Ukázalo se, že i když k Miladě nejezdím, peníze mizí dál. Za vším stála její slavná Míša. Milada má jediné štěstí, že se mi omluvila. Takhle můžeme jít dál. Málem pošpinila moje jméno a všechno zničila. Doufám, že už si doma zřídila pořádek.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články