Andrea (31): Manžel se mi po svatbě přestal věnovat, a tak jsem nudu vyřešila po svém

Andrea (31): Manžel se mi po svatbě přestal věnovat, a tak jsem nudu vyřešila po svém
Zdroj: Unsplash

Andreu už nebavilo sedět doma a čekat na manžela. Ten byl pořád někde s kamarády, jen ne s Andreou. Založila si profil na seznamce, což jí přineslo milého Richarda. Teď neví, co s tím, protože manžel na to přišel a chce své chyby napravit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 06. 2022 13:00

Moje manželství, které trvá sotva tři roky, se zjevně ocitlo na svém konci. Igor (29) měl vždycky něco důležitějšího, než být se mnou. Po čase mě to přestalo bavit a zabrousila jsem na seznamku. Nakonec jsem našla někoho, kdo ke mně pasuje o něco víc než Igor. Ten se teď hrozně diví, že chci odejít. Váhám, jestli mám dát vztahu ještě šanci.

Manžel se mi po svatbě přestal věnovat

S Igorem jsme se vzali před třemi lety. Zdálo se, že si naprosto vyhovujeme, a tak jsme s tím nechtěli otálet. Možná jsem si ho vzala i z toho důvodu, že jsem roky na nikoho nemohla narazit. Igor sice ničím nevynikal, ale měl mě rád. A to mi stačilo. Bydlíme v bytě, který se pro mě stal vězením. Manžel se mi po svatbě přestal věnovat.

Zhruba před rokem a půl začal pravidelně každý pátek odcházet na pivo. Odešel v šest večer a vrátil se o půlnoci. Nic jsem nenamítala. Každý má mít nějaký koníček. Ten jeho spočíval v návštěvě hospody. Jenže z pátků se staly i soboty a po čase skoro každý den. Když jsem dala najevo, že nechci být doma pořád sama, brblal.

„Tak taky někam jdi. Nemusíš přece sedět doma a čekat na mě," odbyl téma dvěma větami. Já jsem sice občas zašla s kamarádkou na cvičení, nebo posedět. Víkendy jsem však měla vyhrazené jen pro nás dva. Před svatbou jsme každý víkend někam vyráželi. Myslela jsem si, že to tak i zůstane. Igor ale byl jiného mínění.

Samotu jsem zahnala seznamkou

K hospodě po čase přibyl ještě golf, bazén nebo fotbalový zápas. Najednou jsem seděla sama doma každý večer. Igor se častokrát vrátil, když jsem už spala. Ráno odjel do práce a celé to jelo nanovo. Vlastně jsme se potkávali jen ve dveřích. Když jsem si postěžovala kamarádce, že je manžel pořád v trapu, nabídla mi radu.

„Zkus nějaký chat, nebo seznamku," popíchla mě. Ještě toho večera jsem si založila profil a hledala někoho na prohození pár slov. Chvíli to trvalo, ale po čase jsem si začala dopisovat s milým Richardem. Psali jsme si o všem, a přitom o ničem. Bylo to osvobozující a já měla pocit, že nejsem sama.

Během jedné konverzace navrhnul osobní setkání. Trochu jsem znejistěla. Když mi ale volal Igor, že zase nepřijde, kývla jsem na schůzku s Richardem. Ve skutečnosti byl ještě hezčí než na fotce. Bála jsem se, že si naživo nebudeme mít co říct, ale to se nestalo. Skoro jsme si skákali do řeči, tolik jsme toho měli společného.

Manžel žádá o druhou šanci

Začali jsme se pravidelně stýkat. Dlouho jsem si myslela, že je to jen kamarád. Když mě ale na konci jedné schůzky políbil, došlo mi, že je to něco víc. Igorovi jsem byla stejně ukradená, a tak jsem začala chodit s Richardem. Řekla jsem mu, jak to doma mám. Neměl s tím problém.

Po jedné schůzce s Richardem mě doma čekal rozzlobený Igor. Doneslo se k němu, že se městem courám s jiným mužem. Na rovinu jsem mu řekla, jak se věci mají. Že je to vlastně jeho vina, protože se mi nevěnuje. Kupodivu to uznal a požádal mě o druhou šanci. Přislíbil mi, že budeme spolu trávit víc času. Ale musím ukončit setkávání s Richardem. A to je právě to. Já si nejsem jistá, kterého z nich vlastně chci.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články