Mahulena (40): Před lety jsem manželovi odpustila nevěru. Když jsem uklouzla já, požádal o rozvod

Mahulena (40): Před lety jsem manželovi odpustila nevěru. Když jsem uklouzla já, požádal o rozvod
Zdroj: Freepik

Mahulena před lety odpustila manželovi nevěru, protože chtěla udržet rodinu pohromadě. Nedávno ho také podvedla. Když se to doneslo k manželovi, nebyl tak velkorysý. V jejich nevěrách vidí rozdíl a jako jediné řešení nabídl rozvod.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 06. 2022 07:00

Někdy mi život přijde vážně nespravedlivý. Manžel Roman (42) mě před několika lety trvale podváděl. Když to prasklo, zatnula jsem zuby a snažila se rodinu udržet pohromadě. Romanovi jsem odpustila a jelo se dál. Teď jsem ho podvedla já... a hádejte. Roman mě nazval courou a požádal o rozvod. Prý je v naší nevěře zásadní rozdíl.

Manželovi jsem nevěru odpustila

Když jsem byla se synem na mateřské dovolené, naše rodina se otřásla v základech. Praskla manželova nevěra. Byla to pro mě rána přímo do srdce. Navenek se totiž zdálo, že rodina funguje. Roman nás musel živit sám, a tak jsem jeho pozdní příchody brala jako snahu vydělat víc peněz.

To, že je v tom milenka, mě skutečně nenapadlo. Když to celé prasklo, musela jsem se rozhodnout, co bude dál. Rozvod s dvouletým dítětem na krku mě děsil. Menší zlo bylo manželovi odpustit a vztah zachránit. On musel slíbit, že to bylo poprvé a naposledy, co mi zahnul. Já se musela zavázat k tomu, že mu to nesmím nikdy vyčítat.

Vznikla tedy dohoda, která měla pomoci k nápravě krachujícího manželství. Uplynulo několik let a já to hodila za hlavu. Jen mě to ještě sem tam zabolelo. Hlavně když dotyčnou čas od času potkám na ulici a vidím, jak se mi vysmívá. Musela jsem v sobě najít hodně síly, abych se nikdy nesnížila k nějaké scéně.

Neplánovaně jsem manžela podvedla také

Teď se ale stalo něco, co jsem neplánovala. Prostě se to semlelo rychle. A já ponesu následky. Na firemním večírku jsem se vyspala s mladším kolegou Ondřejem (25). Milovali jsme se jak dvě zvířata v mé kanceláři. Myslela jsem si, že to zůstane mým nejtajnějším tajemstvím. Jenže Ondřej se svěřil jinému kamarádovi, který je shodou okolností i kamarádem mého manžela.

Moje nevěra se k Romanovi donesla rychlostí světla a já mám teď problém. Roman usoudil, že mi takovou věc nemůže odpustit. „Ty jsi asi zapomněl, co jsem kdysi pro náš vztah udělala já..." narážela jsem na jeho nevěru. „To je ale něco jiného," reagoval. „V čem je moje nevěra jiná než ta tvoje?" zajímalo mě. „My chlapi to máme prostě v genech. Nedáváme do toho city jako ženy," vysvětlil mi.

„Já ale Ondru nemiluji. Šlo jen o sex," odvětila jsem. „Jak ti to můžu věřit?" hrál si na svatouška. „Takže podvádět může jen muž?" ověřovala jsem si jeho teorii. „V podstatě ano," souhlasil. „Tak je to teda skvělý. Takže co bude teď?" zajímalo mě.

Moje nevěra se neobejde bez následků

„Požádám o rozvod," měl hned jasno. Musela jsem se začít smát. „Rozvod? To jako vážně? Kvůli jednomu úletu hned rozvod? Ty jsi to tehdy táhnul s Miluškou roky, pokud se nemýlím," doplnila jsem. „Jak říkám, to je něco jiného. Je konec," zahlásil. Myslela jsem si, že jedná jen ve vzteku a že ho to přejde.

Můj úsudek bohužel nebyl správný. Skutečně podal žádost o rozvod. A ještě synovi nakukal, že už je nemám ráda a mám jiného muže. Teď mi hází klacky pod nohy. Usiluje o výhradní péči o syna. Nevěřím tomu, že se to vážně děje. Já mu odpustila a dusila jsem v sobě bolest, kterou mi způsobil. Rozvodové papíry samozřejmě podepíšu. Až se tak stane, už nechci Romana nikdy v životě vidět. Zachoval se jak pokrytec první třídy.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články