Irma (34): Tchyně mi vyká, s druhou snachou ale přešla na tykání. Musím zjistit, v čem je problém

Irma (34): Tchyně mi vyká, s druhou snachou ale přešla na tykání. Musím zjistit, v čem je problém
Zdroj: Freepik

Irma je nesvá ze situace, která panuje v rodině. Tchyně Ivana jí nenabídla tykání ani po deseti letech, co je provdaná za jejího syna Jakuba. Sotva si ale jeho bratr vzal mladou Darinu, tykání mezi ní a tchyní proběhlo. Irma se bojí zeptat Ivany na rovinu, v čem je problém.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 05. 2022 13:00

Možná řeším blbost, ale nemohu si pomoci. Moje tchyně Ivana (60) mi ani po deseti letech, co žiji s jejím synem, nenabídla tykaní. Manželův bratr Martin (32) se nedávno oženil. Vzal si mladou Darinu (25). Problém vidím v tom, že Ivana nabídla své druhé snaše tykání hned po svatbě. Proč ne mě? Bojím se jí zeptat, protože nevím, co se dozvím.

Tchyně mi ani po letech nenabídla tykání

S manželem Jakubem (37) jsme spolu dvanáct let a z toho deset let jsme manželé. Když jsme spolu chodili asi dva roky, vrtalo mi hlavou, proč mi jeho máma nenabídne tykání. Vídaly jsme se docela často a vyloženě si to o to říkalo. Když jsem se ptala manžela, ten tvrdil, že je máma staromódní. „Ona čeká, až budeš moje žena, pak ti to určitě nabídne," chlácholil mě.

Když jsme oznámili zasnoubení, nezdálo se, že je z toho Ivana nadšená. Sice nic neřekla, ale hned jsem poznala, že jí to není po chuti. Tajně jsem doufala, že až se provdám za jejího syna, přijde tolik vytoužené tykání. Naivně jsem si myslela, že se tak stane ještě v den svatby. K mému zklamání ale k ničemu nedošlo.

Jakub mi říkal, že jí něco naznačí. Snažil se mě utěšit. Jenže Ivana mi i nadále vykala. Kolikrát mě svrběla pusa, abych se zeptala, kde je problém. Jenže ona je Ivana taková rázná ženská, že jsem se vlastně bála. „Co když mi řekne, že mě nemá ráda? To bych nepřežila," brečela jsem manželovi na rameni. Ten mi ale tvrdil, že to moc řeším.

Druhé snaše nabídla tykání po dvou letech

Uplynulo několik let a já otěhotněla. Myslela jsem si, že když se stane Ivana babičkou, něco se v ní zlomí a začne mi už konečně tykat. Jenže ani narození syna nic nezměnilo. Děsně mi to vrtalo hlavou. Jakub už mě nechtěl poslouchat, takže jsem na to byla sama. A pak se to stalo. Manželův bratr taktéž oznámil zasnoubení.

Bral si mladší přítelkyni Darinu, se kterou byl sotva dva roky. Ivana si s ní od začátku rozuměla víc než se mnou. Řešily spolu holčičí věci a do mě se dala závist. Když jsem pak na svatbě zaslechla, jak jí Ivana nabídla tykání, šla jsem do kolen. Hned jsem zatáhla manžela stranou a žádala si vysvětlení. „Můžeš mi jako říct, proč si ty dvě tykají, a já s tvojí mámou ne?" vztekala jsem se.

Musím zjistit, jestli mě tchyně nemá ráda

„Copak já vím? Tak se jí zeptej. Už mě to vážně nebaví," odbyl mě. Nikdy jsme si s Ivanou nic neudělaly. Je pravdou, že náš vztah byl poněkud chladný a držela si mě od těla. Cítím se před Darinou trapně. Zatímco si ty dvě tykají a veselí se spolu, já jsem pořád jako cizí. Budu muset sebrat odvahu a na rovinu se Ivany zeptat, proč si po těch letech netykáme.

Co řeknu jednou dětem, až se zeptají, proč mi babička vyká? Je vysoce pravděpodobné, že mě nemá ráda. Nic jiného mě nenapadá. Já ale chci, aby mi to dokázala říct přímo do očí. Co nevidět se na to zeptám a jsem připravena na jakoukoliv kritiku. Musím mít jednou provždy jasno.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články