Marcela (43): Cizí žena mi prozradila něco, co mi možná zničí život. Nevím, jestli chci vědět víc

Marcela (43): Cizí žena mi prozradila něco, co mi možná zničí život. Nevím, jestli chci vědět víc
Zdroj: Freepik

Marcela si po rozvodu s tyranem dávala veliký pozor na muže. Žádnému nedokázala věřit. Až Patrikovi, který se jevil jako hodný muž. Rok a půl byl trpělivý a na nic netlačil. Když si ho pustila k srdci a nakonec i do bytu, stalo se něco, s čím nepočítala. Na scéně se objevila jeho manželka...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 04. 2022 10:00

Už téměř rok a půl se scházím s Patrikem (45). Jevil se mi jako hodná duše. Nikdy by mě nenapadlo, že skrývá tajemství. To mi prozradila jeho žena, která mě nedávno zkontaktovala. Patrik ale tvrdí něco jiného. Teď nevím, komu mám věřit.

Nový přítel se jevil jako hodná duše

Jsem rozvedená bezmála pět let. Na předchozí manželství nebudu vzpomínat v dobrém. Bývalý manžel mi dost ublížil. Některé rány už se možná ani nezahojí. Právě exmanželovi vděčím za to, že nemám v muže důvěru. Dlouho jsem si k sobě nikoho nepustila. Chtěla jsem chránit jak sebe, tak dceru Denisu (11).

Do života mi ale vstoupil Patrik. Byla jsem velmi opatrná. Neměla jsem chuť se znovu spálit. Té bolesti bylo dost. Patrik na nic nespěchal, dával mi čas, který jsem tolik potřebovala. Nakonec jsem si dovolila se do něj zamilovat. Rok jsem měla city na uzdě. Když jsem je pustila ven, znovu jsem se cítila šťastná.

Pořád jsem ale měla v hlavě, že musím být opatrná. Například společné bydlení nepřicházelo v úvahu. Chtěla jsem si být naprosto jistá, že mi neublíží. Vše ale nasvědčovalo tomu, že je to hodný muž s těmi nejčistšími úmysly. Našel si cestičku i k Denise, které tak moc chyběl otec. Jednoho dne jsem se přistihla, že už se nebojím a přestala jsem vztah tolik hlídat.

Jednoho dne mi na dveře zaklepala jeho manželka

Patrik u nás začal trávit víkendy. Znovu jsem si připadala, že k někomu patřím. Dokonce jsme všichni tři jeli na týden na hory. Po letech útrap to byl balzám na duši. Na dovolené jsme se domluvili, že až se vrátíme, Patrik se k nám nastěhuje. Denisa byla nadšená, já jsem se na to také nesmírně těšila. Zhruba tři týdny po návratu jsme to chtěli začít realizovat.

Jenže jedno odpoledne mi na dveře zaťukala cizí žena. Představila se jako Patrikova manželka. Celá v šoku jsem ji pozvala dál. Hned si vzala slovo. „Vypadáte jako slušná ženská, takže k vám budu zcela otevřená a upřímná," začala. „Patrik neví, co dělá. Nejste první ani poslední žena, kterou oklamal," pronesla a mě z jejich slov zamrazilo.

Z mého výrazu zjevně vyčetla, že jsem o ní nevěděla. „Je mi jasné, že vám o mě neřekl. Dělá to tak vždycky. Jsem na to zvyklá," pokračovala. „Patrik se k vám nenastěhuje. Naše manželství je velmi složité, ale já se ho nevzdám. Budu o něj bojovat až do roztrhání těla. Bude tedy lepší, když se my dvě domluvíme," dodala a mě spadla brada.

Bojím se slyšet pravdu

„Vypadněte," šla jsem otevřít dveře. „Tady máte moje číslo. Až to bude chtít v klidu probrat, zavolejte," řekla a odešla. S vizitkou v ruce jsem se zhroutila na sedačku a rozplakala se. Během hodiny přijel Patrik s krabicemi. Když mě viděl, hned ke mně poklekl. „Co se stalo?" ptal se. „Byla tady tvoje žena," ukázala jsem mu vizitku. „Míla? Tu nesmíš brát vážně," prohodil a šel vybalovat.

„Kdy jsi měl chtěl říct, že jsi ženatý?" spustila jsem. „Je to složité. Bylo lepší mlčet, věř mi," řekl jen tak. „Složité? Jo, to říkala i tvoje žena," odbila jsem ho. „Musíš mi věřit. Ona je vyšinutý cvok, už s ní roky nemám nic společného," snažil se mě konejšit.

A já se ocitla na rozcestí. Patrik se k nám sice nastěhoval, ale dostala jsem strach. Jeho žena nevypadala jako vyšinutý cvok. Stále váhám, zdali jí mám zavolat a zjistit víc, nebo se řídit tím, co mi říká Patrik. Nevím, kde je pravda. A vlastně ani nevím, jestli ji chci vůbec znát.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články