Miluše (38): Manžel uzavřel s matkou dohodu, o které jsem nevěděla. Teď došlo na její plnění

Miluše (38): Manžel uzavřel s matkou dohodu, o které jsem nevěděla. Teď došlo na její plnění
Zdroj: Freepik

Miluše svému manželovi plně důvěřovala, co se týkalo financí. Doma měli rozdělené platby. Netušila, že Rupert ty svoje nezvládá platit a za jejími zády si půjčoval od své matky. A co hůř, za takto získané peníze jí musel něco slíbit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 10. 2021 08:00

Nechápu, jak mi to Rupert mohl udělat. Za mými zády si od matky bral peníze. To by mi možná nevadilo tak, jako to, co jí za to slíbil. Uzavřeli mezi sebou dohodu, že kdyby Hana (60) někdy potřebovala azyl, má u nás dveře otevřené. Hádejte, co se stalo. Tchyně se rozchází se svým přítelem a trvá na splnění dohody.

Manžel měl na starosti placení účtů

Ono to bude částečně i moje vina. U nás doma totiž vždycky spravoval finance manžel. Mám tím na mysli placení záloh a všech účtů plus hypotéku. Byl velmi nerad, když jsem do toho strkala nos. Po letech společného žití jsem se naučila se o to nestarat. Když přišlo roční vyúčtování za elektřinu, neměla jsem šajn, kolik vlastně platíme.

Rupert mě tím nezatěžoval. Stejně tak ani tím, když bylo třeba opravit něco na autě. Když řekl, že nám odešlo vstřikování, neměla jsem představu, kolik taková oprava stojí. To bylo čistě Rupertovou starostí. Já hlídala platby dětem do školy, kupovala jim oblečení a obstarávala nákupy. Každý si hlídal svůj rajón. Společný účet jsme neměli, takže jsem netušila, že je Rupert čas od času na mizině.

To, že nezvládá platit vše, co má, jsem zjistila, až když mi musel říct, co se stalo. Začátkem září začal domů chodit podezřele zamlklý. Měl v očích napsáno, že se něco děje, ale pořád mi odmítal prozradit co. Až jednou, když jsem si dala dvě skleničky vína a zdála se být v dobrém rozmaru, to na mě vybalil.

Půjčoval si od matky a slíbil jí něco neskutečného

,,Musím ti něco říct,“ spustil. ,,Co nevidět se k nám nastěhuje moje matka.“ Vyprskla jsem smíchy. ,,Dneska ale není Apríl,“ vytkla jsem mu. ,,Počkej, já to myslím vážně. Je tady totiž ještě něco, co bys měla vědět,“ prohlásil a já zbystřila. ,,Není úplně tak pravda, že zvládám všechno platit. Loni nám například přišel nedoplatek za elektřinu skoro patnáct tisíc. Musel jsem si půjčit od máti,“ začalo padat z Ruperta.

,,Cože? Proč jsi mi nic neřekl? Vždyť platíš vysoké zálohy, ne?“ nerozuměla jsem tomu. ,,Víš, jak se nám rozbilo to auto? Oprava vyšla na čtyřicet tisíc. Opět jsem si půjčil od mámy. Po rozvodu má docela dost peněz,“ pokračoval. ,,Kolik jí teda dlužíme? A jak jí to chceme vrátit?“ začala jsem zuřit. ,,To je právě ono. Vznikla mezi námi dohoda,“ ozřejmil mi Rupert.

,,Matka za to chtěla slíbit, že kdyby někdy potřebovala bydlení, bude mít u nás dveře otevřené,“ řekl a já viděla rudě. ,,Jedině přes mojí mrtvolu,“ prohlásila jsem rezolutně. ,,Ona se teď rozchází s Láďou a jak víš, ten byt je jeho. Máma sice má peníze, ale ne tolik, aby si narychlo koupila byt,“ vysvětlil mi Rupert.

Co nevidět se k nám stěhuje tchyně

,,Jak jsi to mohl udělat? Hlavně nechápu, proč jsi mi nic neřekl! Jsme manželé, měla bych to vědět. Na něco bychom přišli. Jenže teď už je pozdě,“ dopila jsem zbytek láhve na ex. ,,Máma se k nám stěhuje během příštího týdně,“ dodal. ,,A jak dlouho tu bude?“ zajímalo mě. ,,Jen jak to bude nutné,“ utěšoval mě manžel. Marně.

Jsem na něj pěkně naštvaná. Nejen, že mi neřekl, že nevychází s penězi, ale ještě uzavřel dohodu, o které jsem nevěděla. Jeho matka je fajn tak na dvouhodinovou návštěvu jednou do měsíce. Na společné bydlení to není. Jsem v situaci, která nemá řešení.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články